Onlar Türkiye'yi tanıtacaklar

Onlar Türkiye'yi tanıtacaklar

Dünya genelinde yüz binlerce takipçisi bulunan fotoğrafçılar Türkiye'yi tanıtacaklar.

Türkiye’nin instagram üzerinden tanıtımını amaçlayan ‘ComeSeeTurkey’ projesi için 13 farklı ülkeden 20 tanınmış fotoğrafçı çalışmalara başladı. Vatan'dan Mert İnan'ın haberine göre dünya genelinde yüz binlerce takipçisi bulunan fotoğrafçılar, 24 günde 24 şehir gezecek. Çektikleri fotoğraf karelerini instagram üzerinden servis edecek fotoğrafçıların adeta kültür elçisi görevi yürüteceği belirtiliyor.

Bu projeyle bir ay içinde dünya genelinde 26 milyon kişiye Türkiye’nin tanıtımının yapılacağı bilgisi verilirken 10’ar kişilik iki ekibe ayrılan fotoğrafçıların öncelikle Trabzon, Artvin, Ardahan, Ağrı, Kars, Van, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’i gezeceği ifade edildi.

Projenin ikinci etabı ise Ege ve Akdeniz’i kapsayacak ve 26 Mayıs tarihinde sona erecek. 800 bin lira bütçe ayrılan projeyle Türkiye’nin imajının güçlendirileceği, turizme de olumlu etkileri olacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği destek verirken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ise sponsorluğunu üstleniyor.