Onları gören pencereye koştu

Onları gören pencereye koştu

Fatih Terim, Hülya Koçyiğit ve Vatan Şaşmaz Adana'da uyuşturucuya karşı yürüdü.

Adana'da 'Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı' projesi kapsamında yapılan yürüyüşe, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Vatan Şaşmaz da katıldı.

Proje çerçevesinde pilot ilçeler arasında yer alan Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Vatan Şaşmaz ile çok sayıda davetli ve vatandaş Sular mevkisinde toplandı. Yaklaşık 300 vatandaşın da destek verdiği grup, Atatürk Caddesi boyunca sessiz şekilde ellerindeki pankartlarla yürüyerek Atatürk Parkı'na kadar geldi.

Burada bir açıklama yapan Sevil Atasoy, uluslararası yasa dışı piyasalarda uyuşturucudan elde edilen gelirin Türkiye'nin yıllık bütçesinin bir buçuk katına denk geldiğini söyledi. Atasoy, şöyle konuştu:

"Böylesine büyük bir parayı daha da arttırabilmek için yasa dışı piyasaları elinde bulunduran kaçakçılar, daha fazla kişiyi bağımlı yapabilmek için uğraşıyorlar. Ve biz sadece sağlığımız değil canımız pahasına bu maddeleri kullanarak onları her yıl daha da zengin ediyoruz. Bu işe bir 'dur' demenin zamanı geldi. Bu işe 'dur' diyecek olan yine bizim gençlerimizdir. Türkiye için bu yürüyüş bir model olacak. Proje kapsamında 50 akil genç yetiştirilecek olan Yüreğir'de uyuşturucuyla mücadeleye gençler özellikle destek verecek. Bu model Türkiye'den dünyanın geneline yayılacak. Çünkü bütün tehdit gençlerimize karşı. Bütün tehdit yarınlarımıza karşı. İşte buradan bu mücadelede gençlerimize çok görev düşüyor. Uyuşturucuyla mücadeleyi sadece küçük bir grup insanın yapmış olduğu profesyonel bir mücadele olarak görmeyin. Çünkü ne arz ne de taleple mücadele tek başına hiçbir işe yaramıyor. 100 yıldır dünya uyuşturucuyla mücadele için uğraşıyor."

ÜNLÜ İSİMLER UYUŞTURUCUYA KARŞI YÜRÜDÜ - FOTO GALERİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da spor, sanat, siyaset ile bir çok kesimin yer aldığı yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek, "İnşallah Türkiye'ye buradan güzel bir sesleartık uyuşturucuya hayır diyeceğiz. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılındaki milli mücadele bugün uyuşturucuyla milli mücadele yürüyüşü ve çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'ye, gençlerimize, annelere, babalara buradan mesaj vermek istiyoruz. Ölüme yeter diyoruz. Susma haykır, uyuşturucuya hayır diyoruz"diye konuştu.

TERİM'E SEVGİ SELİ

Memleketi Adana'da yoğun ilgiyle karşılanan Fatih Terim, yürüyüşün başladığı Sular Kavşağı'ndan Atatürk Caddesi'ne ilerlerken çevredeki binalardaki hemşerilerinden alkışlar aldı. Dershanelerdeki öğrenciler pencerelere çıkıp 'İmparator' diye bağırırken Terim'de el sallayarak selamladı.