Operada tecavüz sahnesi ortalığı karıştırdı

Operada tecavüz sahnesi ortalığı karıştırdı

Kraliyet Operası'nda tecavüz sahnesi yuhalandı, ülkede gündem maddesi oldu..

Rossini'nin 'William Tell’ operasının İngiliz Kraliyet Operası’nda yapılan prömiyer gösterimine, çıplak tecavüz sahnesinin seyirci tarafından yuhalanması damga vurdu. Gösterimin ardından açıklama yapan Opera sahnenin yarattığı rahatsızlık nedeniyle seyircilerden özür diledi.

Operanın yönetmeni Kasper Holten, sahneye konulan yapımın rahatsız edici sahneleri göstermeyi amaçladığını ve kadının savaşlarda cinsel istismara uğradığı gerçeğini vurgulamak istediklerini söyledi ve bazı seyircilerin bunu rahatsız edici bulmasından üzgün olduğunu dile getirdi.

Damiano Michieletto’nun yönettiği, 15. yüzyılda yaşamış İsviçreli bir halk kahramanının hikâyesini anlatan 'William Tell’in başrollerinde Kanadalı Gerald Finley ve John Osborne yer alıyor.

Osborne gösteriden sonra yaptığı açıklamada sahnenin biraz uzun sürmüş olabileceğini ama bu vahşeti göstermemiş olsalardı da olayın çok hafif geçilmiş olacağını, adeta çocuklar için hazırlanmış bir işe dönüşeceği yorumunu yaptı. İngiliz internet sitesi The Stage puanlamasında gösteriye 1 yıldız vererek tecavüz sahnesinin Kraliyet Operası’nda duyulmuş en uzun ve gürültülü yuhalamaya neden olduğunu yazdı.