Ordu Çevre Yolu Tam Gaz

Ordu Çevre Yolu Tam Gaz

Ordu’da 2007 yılından bu yana çalışması yapılan ve 1.5 yıl önce temeli atılan Ordu Çevre Yolu inşaatı hız kesmeden sürüyor.

- Ordu’da 2007 yılından bu yana çalışması yapılan ve 1.5 yıl önce temeli atılan Ordu Çevre Yolu inşaatı hız kesmeden sürüyor.

Toplam uzunluğu 19 km olan ve bunun 6.5 km’sini tünellerin oluşturduğu çevre yolu güzergahında çalışmalar ‘tam yol’ sürüyor. Halen Civil Deresi kavşağı ve viyadüklerinin inşaatlarının sürdüğü çalışmada herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

Akçaova Irmağı'ndan ayrılarak Boztepe’nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu, Civil Deresi ve Melet Irmağı'nı viyadükle geçerek, Ordu Üniversitesi arazisinden devamla Turnasuyu mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu’na ulaşıyor. Güzgargah üzerinde Perşembe kavşağı Boztepe bağlantısı, Otogar, Ulubey, Sanayi, Melet ve Üniversite (Doğu) olmak üzere 6 kavşak yer alıyor. Halen 45 dakikaya kadar çıkan Ordu şehir içi geçişi çevre yolunun hizmete girmesiyle 15 dakikaya düşecek.

VİYADÜK VE TÜNEL İNŞAATLARI TAM GAZ

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, çevre yolu çalışmalarının çalışmalarını incelemek üzere şantiye binasına geçerek yetkililerden bilgiler aldı. Burada aldığı brifingin ardından viyadük inşaatlarını inceleyen Vali Çiftçi, şu bilgileri verdi: “Çevre yolu projesi Türkiye’nin ve Ordu’nun önemli prestij projelerinden bir tanesi. Bu yol üzerinde Boztepe, Öceli ve Terzili köylerinden geçen 3 tane tünelimiz var. Boztepe tüneli 3 .in 310 metre, Öceli Tüneli 2 bin 19 metre, Terzili Tüneli ise Bin 180 metredir. Boztepe tünelinin sağ ve sol tüplerinin 2’şer km’si bitti, geriye 1’er km’si kaldı. Öceli Tüneli'nde ise çok şükür ışığı gördük. Tünel açıldı ve temizleme, betonlama çalışmaları yapılıyor. Terzili tünelindeki çalışma ise önümüzdeki günlerde giriş noktasından başlayacak. Güzergah üzerinde Melet vadisini geçecek olan Bin 178 metre ve Civil Irmağı vadisini geçecek olan 785 metre uzunluğunda iki viyadük bulunuyor. Ayrıca güzergah üzerinde toplam 180 metre uzunluğunda 3 adet üst geçit, 287 metre uzunluğunda 9 adet alt geçit bulunuyor. Bu güzergahın bir bölümünü tamamlayarak yıl sonuna kadar hizmete açmayı düşünüyorduk. Ancak Boztepe tünelinde kötü bir zemine rastlandı. Orası biraz geciktirebilir. Ancak her şeye rağmen çevre yolumuzda çalışmalar şevk ve heyecanla sürüyor.”

KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR

Bu arada çevre yolu güzergahı üzerinde arazilerin kamulaştırma işlemleri önümüzdeki ay başlayacak. Yetkililer, Perşembe kavşağı bağlantı yolu, Ulubey kavşağı bağlantı yolu, otogar kavşağı, Terzili tüneli, Sanayi kavşağı, revize kamulaştırma planlarının hazırlandığını, imar uygulaması yapılması dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları alınıp kontrol edildikten sonra kamulaştırma planları ile beraber Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderildiğini ve ‘Kamu Yararı vardır’ kararının beklendiğini kaydettiler. Yetkililer, bu kararın alınmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kamulaştırma kararı alacağını ve bu işlemlerin ardından arazi sahipleri ile pazarlık görüşmelerine başlanacağını belirttiler.