Ordu-Giresun Havalimanı açıldı

Ordu-Giresun Havalimanı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu Ordu-Giresun Havalimanı açılışına katıldı. Erdoğan konuşmasında Doğan Medya'yı topa tuttu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 13.10'da Ordu'ya geldi. Davutoğlu, uçağın kokpit camından Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi.

Davutoğlu'nu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda, yetkililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu alana inmeden önce, uçağın kokpit camından Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi.

Bu arada Ordu-Giresun Havalimanı’nda tarifeli seferlerin başlamasıyla birlikte yolcular havalimanına gelmeye başladı.

29495791.jpg

Açılış gününe bilet alarak havalimanına gelen yolcular iç ve dış hatlar kapısından içeri alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelmesi sebebiyle sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı havalimanında yolcular bir sorun yaşamadan check-in işlemlerini yaptılar.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDAN KARELER - FOTO GALERİ

Bu arada havalimanını yıllardır hasretle bekleyen Ordulu ve Giresunlular, havalimanı giriş kapısında sık sık selfie çekerek bu anı kaydettiler. Duygularını açıklayan yolcular, havalimanının açılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Artık memleketimize günübirlik gelerek yöresel yemeklerimizi tadacak, sıla hasretini gidereceğiz. Yıllardır hasretle beklediğimiz bu anı yaşamak çok güzel bir duygu dediler.

ORDU - GİRESUN HAVALİMANI İÇİN TÖREN

Açılış töreninde önce Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Ak Parti’nin mega projeleri hayata geçtikçe Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı.  Ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız o hayal kurar.

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor? Yine duysunlar. Dünyadaki en uzun kuleli asma köprü, 3. Köprü’yü inşa ediyoruz. Kanal İstanbul’un proje çalışmaları hızla ilerliyor. Dünyada ilk kez 3 katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Biz o merkezleri birleştiriyoruz. Biz onları yazdık, inşa ettik. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor.

Dünyanın en uzun 4. Asma köprüsünü İzmit Körfezi’nde inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun ikinci çift tüp tünelini Ovit’te inşa ediyoruz.

Ana vatanla yavru vatanı su tüneli ile kim birleştiriyor? Bunların hepsi mega proje. Bunları hayal bile edemezler. Dünyada 3. Deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. İnşallah Rize’de de aynı yöntemle inşa edeceğiz.
İktidara geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Ordu-Giresun da 54.’ncü…
Türkiye merkez ülke oldu. Bu bizim iddiamız.

Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Biz dünya ile yarışıyoruz. MHP’nin 2002’deki Ulaştırma Bakanı’na sormuşlar o zaman. YHT projesini görünce ‘Biz değil torunlarımız bile göremez’ demiş. Hızlı treni gördük mü? Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş. Biz şu ana kadar 8 lojistik merkez kurduk. 6’sının yapımı devam ediyor.

Davutoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşlara seslendi.

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU 30 SONRASI İÇİN PROJE AÇIKLIYOR

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bugün Ordu ve Giresun için tarihi gün. Olmaz denilenin olduğu yapılamaz denilenin yapıldığı bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Ordu Havalimanı’nın açılışını yaptığımız gün.

Son zamanlarda Kılıçdaroğlu, Ferhat ile Şirin hikayesini anlatmaya başladı. Öğrenmeye başlamış daha çok öğrenecek. Aşk her kişinin değil er kişinin işi. 

Biz bölücü terör örgütünün desteklediği partiye rağmen Hakkari Havalimanı’nı bitiriyoruz.
Kılıçıdaroğlu 30 yıl sonrası için proje açıklıyor. Kim öle kim kala. Cumhuriyetin 100 yıl dönümü için biz hedef koyduk. Milli gelirimiz 10 bin 500 dolar 2023’te hedef 25 bin dolar.

Kurusıkı atmakla olmuyor bu işler. Sorumluluk istiyor. Bahçeli bize ileri geri hakaretler ediyor. Sayın Bahçeli ben sana hakaret etmeyeceğim. Muhatabım değilsin. Çankaya’ya çıkamayacağımı yarı yolda kalacağımı söylemişti. Biz öyle bir çıktık ki bunlar nal topladı.

Bak benim maliye bakanım var. İdi. Ben kendisini severim. Onunla oturun bir televizyon programında konuşun o sana her şeyi anlatır. Maliye Bakanı çağırıyor. Neden çıkmıyorsun. Çık?

ahmet kaya’ya ödül töreninde vay şerefsiz vay diye sürmanşetten başlık atanlar daha sonra ne dediler biliyor musunuz, “biz o akşam orada yoktuk dediler. Halbuki hepsi oradaydı. Çünkü dürüst değiller hayatları yalan üzerine kurulu.
Şimdi aynı medya grubu bakıyorsunuz bize karşı bu tür oyunların içerisine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız.

Siz Mursi’nin resmini, pardon şahsımın resmini kalkıp da hurriyet.com.tr’ye koyup altına da “şok haber diye yüzde 52’ye idam yazısın yazıp” tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyadan.
Ondan sonra “biz onu demek istemedik.” Sizin o karanlık dünyanızdan nelere geçtiğini biz çok iyi biliriz.
Ben diyorum ki bu yayın gruplarına tavır koymalısınız. Tavır koymalısınız.