• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
AK Parti'yi Şahin temsil ediyor
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
Ordu HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Ordu kumsallarında uranyum

Ordu kumsallarında uranyum
Ordu'nun sahillerindeki kumlarda stratejik önem taşıyan bir madde bulundu.
27 Ocak 2012 / 14:28

Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'nde görevli Maden Mühendisi Ö.Serdar Yıldırım ve Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Zedef tarafından yapılan araştırmada, Perşembe'nin Efirli ve Ünye'nin batı kesimlerindeki kumsalların demir minerali açısından oldukça zengin olduğu belirlendi. Efirli'deki sahil kumları içerisinde yaklaşık 8 milyon ton, Ünye'nin batısındaki kumsallar içinde yaklaşık 36 milyon ton manyetit rezervi tespit edildi. Yine sahil kumları içinde titanomanyetit ve NTE sınıfından monazit minerali keşfedildi.

Aynı araştırmada ise geleceğin yakıtı olarak bilinen uranyum bulundu. Uzmanların hazırladığı raporda, "Ordu ili sahillerinde yer alan Karadeniz içindeki çamurlar, bünyelerinde barındırdıkları elementler açısından da önümüzdeki yıllarda önem kazanacaklardır. Kokkolit adı verilen bir çamur milyonda 50 ppm uranyum içerir ki bu önemli bir değerdir" denildi.

Aynı uzmanların belirlemelerine göre, Mesudiye'nin Aşıklı, Keşköy, Kızılağaç, Çaltepe, Çiftlik Sarıca köyleri ile Ünye ve Fatsa'nın Göller beldesinde önemli miktarda mermer yatakları bulunduğu, ayrıca Aybastı-Tamtakır, Akkuş-Bağmalık, Akkuş-Bekteşli, Gölköy-Kızılcahasan Köyleri'nde kömür oluşumları olduğu belirlendi.

844
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 1 yorum yapıldı.
  • misafirmisafir27 Ocak 2012 Cuma 18:29

    bize ne faydası olacak.hemen amerikalıları çağırın ordu sahillerini verin gitsin.nasıl olsa amerikanın izni olmadan birşey yapamıyorsunuz.

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
Gökçek twitterı yine salladıİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediİzmir-İstanbul Otoyolu müjdesiSavarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEn düşük maaş 1.757 TL olacakEurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim