Ordu’da Sanal Dershane

Ordu’da Sanal Dershane
Güncelleme:

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapmış olduğu girişimler sonucu Ordu'nun 19 ilçesinde öğrenim gören 15 bin öğrencinin, üniversite sınavlarına hazırlık...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapmış olduğu girişimler sonucu Ordu'nun 19 ilçesinde öğrenim gören 15 bin öğrencinin, üniversite sınavlarına hazırlık faaliyetlerinde son derece başarılı ve etkin bir şekilde hizmet veren "Sanal Dershane" sisteminden yararlandırılacağı müjdesini verdi.

Konuya ilişkin makamında bir basın toplantısı düzenleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun eğitime önem veren bir il olduğunun altını çizerek, "Herkes çocuğunu okutmak, eğitim yoluyla bir meslek, iş sahibi yapmak istiyor. Ordu'da ekonomi fındığa dayalı ve fındık haricinde bir tarımsal faaliyet yok. Bu nedenle aileler çocuklarını okutmak, bir diploma sahibi yapmak ihtiyacı duyuyor. Çocukların bir sınava girerek, o sınavı kazanması lazım. Üniversiteler, fakülteler ve yüksekokullar sınavla, yarışmayla alıyor. Talep eden çok, kontenjan az" dedi.

"OKULLAR DERSHANE OLACAK"

Vali Balkanlıoğlu, "Dershaneler yasa ile kapatıldı. Anayasa mahkemesi iptal etti ancak bir belirsizlik var. Çocuklarımızı da geleceğe hazırlamak amacıyla çareler arıyoruz. Dershaneler hayatımızın içine girdikten sonra imkanı olan ya da olmayan bütün veliler çocuğunu bir şekilde dershaneye verme gereksinimi hissediyor. Dershaneler kapatıldığından dolayı bizler de bütün okulları dershaneye çevirmek için tedbirler aldık. Artık okullarımız bir dershane gibi çocuklarımıza destek olacaklar. Bu kafa karışıklığı döneminde çocuklarımız müsterih olsun. Arkalarında Valilik var. Devlet var. Eğitim konusunda öğrencilerimize gereken destek verilecektir" diye konuştu.

SANAL DERSHANE'DEN 15 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Ordulu bir vatandaşın interaktif yöntemle bilgisayar üzerinden üniversite sınavına hazırlık faaliyetlerini son derece kaliteli bir şekilde yürüten bir sistem geliştirdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, bu sistemde verilen şifre ile öğrencinin bir nevi sanal dershane, sanal okul gibi internetten ciddi bir şekilde dersleri takip etme imkanına sahip olduğunu vurgulayarak, "Sistem pahalı ancak, Ordu Valiliği olarak yaptığımız girişimler sonucu şifre alınarak, 15 bin kontenjan açıldı" açıklamasında bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, özellikle zeki ve başarılı öğrenciler başta olmak üzere, gelecek vadeden, büyük bir bölümü sınava hazırlık durumunda olan 15 bin öğrenciye adaletli bir şekilde taksim edilerek, bir katkı sağlanacağını ifade etti ve böyle bir müjdeyi kamuoyuyla paylaşmak istediğini vurguladı.

Kaynak: İHA