Ordu’nun Derelerine 16 Bin Alabalık Yavrusu Salındı

Ordu’nun Derelerine 16 Bin Alabalık Yavrusu Salındı

Ordu’nun Kabadüz ilçesindeki derelere 16 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

- Ordu’nun Kabadüz ilçesindeki derelere 16 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki derelere alabalık yavruları salınmasıyla derelerdeki balık popülâsyonunun en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca yaylada sportif olta balıkçılığı turizmini geliştirmek de isteniyor.

Çambaşı Yaylası'nda bulunan derelere balık salımı etkinliğinde konuşan Ordu Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ufuk Duman, "Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" bakanlığın önemli çalışmalarından birisi olduğunu söyledi.

Şuan balık yavrusu salınan derelerden geçen yıl anaç balık aldıklarını anımsatan Duman, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında geçen yıl alınan balıklar, Maçka Altındere üretme istasyonunda üretilerek 16 bin adet yavru alabalığı Çambaşı Yaylasındaki derelere bıraktık. Bu projenin amacı balık popülâsyonunun artırılması ve bunun akabinde de yeni gelişen eko turizmle ilgili faaliyet zenginliği ile yöre insanının kalkınmasını sağlamaktır. Gelecekte buralarda sportif olta balıkçılığı yapılabilecek ve bu balıkçılık faaliyeti sonunda bölgede yaşayan insanlara ekonomik katkı sağlayacaktır.” dedi.

TURİZİMDE YENİ HEDEF OLTA BALIKÇILIĞI

Turizmi her alanda geliştirmek istediklerini belirten Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, “Çambaşı Yaylasının turizm potansiyelini her alanda geliştirmek istiyoruz. Bunlardan birisi de özellikle olta balıkçılığıdır. İnşallah buralarda turizm geliştiği zaman insanlar oltalarıyla beraber belirlenmiş sahalarda balık tutabilecekler. Turizmi çeşitlendirdiğimiz zaman daha büyük kitlelere hitap edeceğiz.” diye konuştu.

BALIKLARIN SALINMASI KADAR KORUNMASI DA ÖNEMLİ

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da derelere şu ana kadar üç yılda 40 bin balık bırakıldığını söyledi.

Balıkların korunması noktasında vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Başkan Kaya, “Derelerimizde serpme ve olta ile aşırı derecede balık tutanları vatandaşlarımız görmeleri halinde belediye, emniyet ve jandarmaya ihbarda bulunsunlar. Buradaki balıklar çoğaldığında yaylamızda olta balıkçılığını geliştireceğiz” şeklinde konuştu.