Organ Nakli Koordinatörleri Medıcana Ankara’da Bir Araya Geldi

Organ Nakli Koordinatörleri Medıcana Ankara’da Bir Araya Geldi

Organ nakli sürecinin en önemli aktörleri olan koordinatörlerin olağan çalışma toplantısı Medicana Ankara'da hastanenin Nakil Merkezi ekibinin de katılımıyla...

Organ nakli sürecinin en önemli aktörleri olan koordinatörlerin olağan çalışma toplantısı Medicana Ankara'da hastanenin Nakil Merkezi ekibinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Çeşitli illerden sayıları 60'ı aşkın Organ Nakli Koordinatörü, olağan çalışma toplantısını Medicana International Ankara Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Programın açılışında konuşan Medicana International Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Sözener, 2015 yılı itibariyle bin 566 beyin ölümünde organ bağışı konusunda aile izin sayısının sadece 368 olduğunu, yüzde 22-25'lerde olan bağışa dönüşme oranında bir türlü yüzde 30'a ulaşılamadığını vurguladı. Organ nakli koordinatörlerinin nakil sürecinin hayati unsurları olduğunu söyleyen Sözener, organ çıkarımı aşamasında hekimlerin beklentileri konusunda bazı bilgiler verdi. Op. Dr. Sözener, süreçte aynı amaç uğruna zamana karşı adeta bir yarışın yaşandığını ve bu nedenle takımın eksiksiz çalışmasının çok önemli olduğu ifade etti.

Toplantı, Ankara Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Hatice Ayaz Çağatay'ın konuşmasıyla devam etti. Çağatay, organ bağışı ve Kasım ayının ilk haftası kutlanan Organ Bağışı Haftası konularında bir sunum yaptı.

Kaynak: İHA