Organları alınırken bir anda canlandı

Organları alınırken bir anda canlandı
Güncelleme:

Doktorların öldüğünü açıkladığı 3 çocuk annesi organları alınırken gözlerini açtı.

ABD basınına yeni yansıyan skandal, 2009 yılının ekim ayında Syracuse’deki St. Joseph Sağlık Merkezi’nde yaşandı. Aşırı doz ilaçtan bu hastaneye kaldırılan üç çocuk annesi 41 yaşındaki Colleen Burns isimli kadının kalp krizi geçirdiği sanıldı. Doktorlar, Colleen’in beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyerek ailesine kötü haberi verdi. Büyük üzüntü yaşayan aile doktorlara Colleen’in yaşam destek ünitesinden çıkarılması izni vererek organlarını da bağışladı.

Doktorlar şok oldu

Organların alınacağı 20 Ekim günü yapılan ameliyatta Colleen, nefes almaya başladı. Ancak yaşadığına dair belirtilere rağmen bir hemşire Colleen’e ilaç enjekte etti. Doktorlar tam operasyona başlayacağı sırada Colleen, bu kez gözlerini açmayı başardı. Bu ana kadar Colleen’in yaşadığından habersiz olan doktorlar büyük şok yaşadı. Aşırı ilaçtan dolayı komada olduğu anlaşılan, ölümden kıl payı kurtulan Colleen, iki hafta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Skandal cezası

Ölümden kıl payı kurtulan Colleen Burns’ün ailesi hastane hakkında dava açmazken, St. Joseph’s Sağlık Merkezi ‘nin skandaldan ötürü 22 bin dolar (43 bin TL) para cezasına çarptırdığı ortaya çıktı.