Örgütün Ağrıdaki sözde mahkemesi, adliyelik oldu

Örgütün Ağrıdaki sözde mahkemesi, adliyelik oldu

Genelkurmay'ın PKK'nın Ağrı'da sözde mahkeme kurup, vatandaşları yargıladığı açıklamasının ardından; terör örgütü uzantılı mahkemeyi bir vatandaşın dilekçe ile Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiği ortaya çıktı....

Genelkurmay'ın PKK'nın Ağrı'da sözde mahkeme kurup, vatandaşları yargıladığı açıklamasının ardından; terör örgütü uzantılı mahkemeyi bir vatandaşın dilekçe ile Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiği ortaya çıktı. Kendilerine Çemçe mahkemesi adını koyan yapının bugüne kadar şehirde bir çok yargılama yaptığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili 9 Eylül'de açıklama yapmıştı.

Ağrı'nın Sinek Yaylası'nda terör örgütü KCK’ya bağlı HPG tarafından sözde mahkeme kurulduğu ileri sürüldü. Kendilerine Çemçe mahkemesi adını koyan oluşumun bugüne kadar bir çok yargılama yaptığı öne sürülüyor. Mahkemeye bağlı çalışan adli kolluk gücünün oluşturulduğu, tarafların mahkemeye müzekkere (çağrı pusulası) ile çağrıldığı biliniyor.

Ağrı'da Mahmut Alagöz isimli bir şahıs, alacak-verecek meselesinden dolayı sözde mahkemeye çağrıldı, gitmeyince yakalanarak zorla sözde yargı makamı önüne çıkarıldı. Aynı davayla ilgili olarak Köroğlu Kaya isimli şahıs da zorla götürülmek istendiği, direnince örgüt mensuplarınca öldürüldüğü Mahmut Alagöz'ün ise örgütün elinde halen tutuklu olduğu bildirildi.

BAŞSAVCILIĞA MÜRACAAT EDİLDİ

Alagöz’ün eşi Tevrat Alagöz, avukatı ile birlikte Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na sözde mahkeme ile ilgili müracaat ederek, kocasını serbest bırakmayan örgüt elemanları ve kocasını kurtarmak için gerekli işlemleri yapmayan polis, jandarma ve savcılık çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailesinin perişan durumda olduğunu, evinin kira olduğunu, özürlü çocuğunun olduğunu geçinemediği ifade eden Tevrat Alagöz, devletin eşini terör örgütünün elinden kurtarmasını istedi.

AVUKATLAR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Avukat Mehmet Ali Gültekin ve Mehmet Fatih Kaya adliye önünde basın açıklaması yaparak, "Mahmut Alagöz harici olarak sattığı ve parasını aldığı, gayrimenkullerin tapularını devremediği için terör örgütüne yapılan şikayet üzerine müvekkilimiz halen HPG güçlerinin elinde tutukludur. Müvekkilim uzun süredir örgütün mahkemesi tarafından tutuklanmış ve serbest bırakılmamıştır. Bu konu, tüm adli kolluk ve soruşturma makamı tarafından bilindiği halde herhangi bir işlem yapılmamıştır. Müvekkilimin tutuklu bulunmasında kusurlu olan tüm polis, jandarma, savcılık, HPG mahkemesi örgüt üyeleri hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Avukat Gültekin, örgütün sözde mahkemesi tarafından yapılan HPG damgalı mahkemeye çağrı pusulasının da ellerinde olduğunu ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nca 9 Eylül'de yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından; Ağrı'da ikamet eden bir şahsın alacak verecek meselesi nedeniyle başka bir şahıs tarafından şikâyet edildiği ve ardından Ağrı Dağı kırsalında kurulan sözde mahkemeye götürüldüğü belirtilmişti.

CİHAN