Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin yeni akademik yıl açılışı yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin yeni akademik yıl açılışı yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2014-2015 Akademik Yılı, OKÜ Amfi’de düzenlenen tören ve Prof. Dr. Mehmet Kanadaşı tarafından verilen 'Aşk Kalbe İyi Gelir mi?' dersi ile başladı. Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye protokolüne,...

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2014-2015 Akademik Yılı, OKÜ Amfi’de düzenlenen tören ve Prof. Dr. Mehmet Kanadaşı tarafından verilen 'Aşk Kalbe İyi Gelir mi?' dersi ile başladı.

Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye protokolüne, OKÜ personeline ve öğrencilere ayrı ayrı hitap ederek üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Gelinen noktanın son derece memnun edici olduğunu belirten Prof. Dr. Büyükalaca, "Geçmiş dönemlerin amatör ruhu, Karacaoğlan Yerleşkemizde yerini artık, daha büyük hedeflere yönelen bir profesyonelliğe bırakıyor. Önceki yıllarda öğrenci aldığımız bölümlerimize ilave olarak bu yıl 6 farklı bölüme daha öğrenci olarak OKÜ ailesini genişlettik." dedi.

Osmaniye Valisi Kerem Al da yüksek öğretim sisteminin toplumların gelişimi açısından sahip olduğu öneme dikkat çekerek yaşadığımız çağın bilgi çağı olmasından dolayı bu önemin her geçen gün artacağını belirtti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin de şehrin yarınlarına dönük umutlarının geliştirilmesi yolunda önemli bir görevi üstlendiğini kaydeden Kerem Al, bundan duyduğu memnuniyeti konuklarla paylaştı.

Protokol konuşmalarının ardından açılış dersi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kanadaşı tarafından verildi.

Törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı adına Selçuk Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, başta olmak üzere, bürokratlar, siyasi partiler ve mesleki kuruluşların temsilcileri ile OKÜ akademisyenleri, idari personeli ve öğrenciler katıldı. CİHAN