''Osmanlı'nın sonunun ne olduğunu biliyoruz''

''Osmanlı'nın sonunun ne olduğunu biliyoruz''
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün sözleri Ankara'yı kızdıracak..

Ankara'nın Osmanlı'yı yeniden canlandırmak istediğini iddia eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne göre Moskova, Türkiye hükümetinin politikalarına karşı 'çok uzun bir süre sabırlı davrandı'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova,  İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, Türkiye'ye yüklendi.  Küstah açıklamalarda bulunan Zaharova, "Türk yönetimi Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bırakıyor. En azından Türk yönetimini politikasının tüm bileşenleri böyle bir tablo ortaya koyuyor. Ancak Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye yönetiminin Kırım ve Suriye kriziyle ilgili politikalarını çok iyi biliyorduk. Buna rağmen Türkiye'yle aramızdaki farklılıkları müzakere masasında çözümlemek, bir uzlaşıya varmak ve Türk tarafıyla çalışmak için mümkün olan her şeyi yaptık" diye devam eden Zaharova'ya göre,Moskova, Türkiye hükümetinin politikalarına karşı 'çok uzun bir süre sabırlı davrandı.'

Ayrıca Zaharova'ya göre, Moskova—Ankara ilişkilerinde yakın zamanda değişim beklemenin anlamı yok: "Mesele, Rusya'nın tavrının değişip değişmemesinde değil. Ne yazık ki Ankara'nın tavrının yakın zamanda değişeceğini beklemeye değmez. Zira Ankara durumu 'körüklemeye' devam ediyor."

Bu nedenle tavrını değiştirmesi gerekenin Moskova değil Ankara olduğunu savunan Zaharova, "Biz de ideal değiliz ama uluslararası toplumu endişelendiren konularda çalışmaya hazırız. Bunlara karşı nerede durduğumuzu açıklıyoruz. Bunun için de yasal yöntemler kullanıp yapıcı bir rol oynuyoruz."