Otele kanlı saldırı: 7 ölü

Otele kanlı saldırı: 7 ölü

Eş Şebab örgütü Somali'de hükümet yetkililerinin de bulunlduğu bir otele saldırı düzenledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Maka Mukaram oteline saldıran militanların, otelde toplantı yapan hükümet görevlilerini hedef aldığı belirtiliyor.

Bombalı saldırının ardından otelin içinden silah sesleri duyuldu. Polis, otelin kontrolünün binanın çatısındaki ve içindeki saldırganların eline geçtiğini söyledi. Güvenlik yetkilileri, en az yedi kişinin öldüğünü açıkladı.
 
Olay anında otelde hükümet yetkilileri de bulunuyordu.
 
Somali'de son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine hazırlık yapan Türk heyetinin de bulunduğu otelin karşısında bir patlama olmuş, saldırıyı Eş Şebab üstlenmişti. Ancak örgüt Türk heyetini değil Somalipolisini hedef aldığını açıklamıştı.
 
Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 Somali vatandaşı ölmüştü.
 
2006’dan beri mücadele sürüyor
 
Eş Şebab, Somali’de Federal Geçiş Hükümeti’ni ortadan kaldırmak için 2006’dan bu yana mücadele veren silahlı bir grup. Örgüt 2013 Eylül'ünde de Kenya'da bir alışveriş merkezine saldırmış, 67 kişinin ölümüne neden olmuştu.
 
Somali'de kontrol altında tuttuğu tüm bölgelerde şeriat kanunlarını uygulayan Eş Şebab, bunu tüm ülkeye yaymayı planlıyor. Selefi-Vehhabi inancına bağlı olan grup, aynı zamanda sufilik inancına bağlı Somalili gruplarla da çatışıyor.
 
Örgütün silahlı kadrosunun büyük çoğunluğunu Somalililer oluşturuyor ancak Kenya, Etiyopya ve Eritre gibi komşu ülkelerin vatandaşlığına sahip kişiler de örgüt için savaşıyor.