Otomobil dereye uçtu: 1 ölü 1 yaralı

Otomobil dereye uçtu: 1 ölü 1 yaralı

Zonguldak'ta dereye uçan bir otomobilde 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Zonguldak'ta dereye uçan otomobilde sürücü İbrahim Kiren yaşamını yitirdi, arkadaşı Özcan Korkut yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Zonguldak- Ankara karayolunun 22'nci kilometresinde meydana geldi. İş çıkışı Devrek yönüne giden maden işçisi İbrahim Kiren, yönetimindeki 06 DG 2222 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Elektrik direğine çarpan otomobil, yaklaşık 20 metre yükseklikten dereye uçtu. Sürücü Kiren ile yanındaki arkadaşı Özcan Korkut yaralandı. Hafif yaralanan ve kendi imkanları ile araçtan çıkan Özcan Korkut, 112 Acil'e haber verdi.

Gelen AFAD, UMKE ve 112 Acil ekipleri halat yardımıyla dereye inip araçta sıkışan sürücüyü çıkardı. Kalbi duran sürücü İbrahim Kiren, tekerlekleri derede suya gömülen otomobilin üzerine yatırılarak ilk müdahalesi yapıldı. Aracın üzerinde Kiren'e uzun süre kalp masajı yapıldı. Bu sırada polis ve jandarma ekipleri yol kenarında toplanarak çalışmaları izleyen kalabalığı uzaklaşmaları için sık sık uyardı.

Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajından sonra Kiren, sedyede halatla yukarıya çekilerek dereden çıkarıldı. Kiren ve arkadaşı Korkut, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kiren, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLI

DHA