Otomobilde bahar fırsatları

Otomobilde bahar fırsatları

Bahar ayları ile birlikte oto sigortalarında da hareketlilik başladı.

2015’in ilk çeyreğinde artan otomobil satışlarına paralel kasko sigortalarına da ilgi yüksek oldu. Ancak en önemli gelişme, oto sigortalarında artan sigortalı sayısına rağmen primlerdeki ciddi düşüşler oldu. Özellikle de kasko sigortalarında fiyatlar yüzde 15’in de üzerinde azaldı.

Bu yılın ocak-mart döneminde otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 42 artarak, 126 bin 991 adede çıktı. Aynı dönemde 2015 model otomobiller için düzenlenen kasko sigortası poliçe adedi ise 60 bin 407 oldu. 

REKABET ARTTI  

Buna göre sıfır kilometre araçlarda sigortalanma oranı yüzde 48 olarak gerçekleşti. Ancak sigortalı adedinde bu artış sigortacıların yüzünü güldürmedi. Bu yılın ilk çeyreğinde kasko sigortalarındaki prim artışı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 daha düşük olurken, sadece mart ayında primlerde yüzde 5 daha da azalma oldu. Böylece kasko sigortalarında fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 13 daha da ucuzladı.

Sigortacılar ise primlerdeki bu düşüşü pazarda yaşanan fiyat rekabetine bağlıyor. Şirketlerin primleri düşürerek, pazar kapmaya çalıştığını belirten sigortacılar, bu rekabetin de tüketicilerin lehine durum yarattığını söylüyor.