Otomobilinizi kilitlerken dikkat

Otomobilinizi kilitlerken dikkat

''Jammer'' cihazını kullanarak aracınızın kilitlenmesini engelleyen hırsızlar yakalandı.

İstanbul’da otomobillerin uzaktan kumanda ile kilitlenmesini engelleyen “Jammer” cihazını kullanarak binlerce liralık hırsızlık yaptığı iddiasıyla iki kişi polis tarafından yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yetkililer vatandaşları uyararak "Otomobillerinizin kilitlendiğinden emin olun" dediler.

İstanbul’un çeşitli semtlerinde meydana gelen otodan hırsızlık olayları üzerine soruşturma başlatan polis, kiraladığı otomobille hırsızlık yapmak için dolaşan şüpheli F.M.’yi gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinden otomobillerin uzaktan kumandayla kilitlenmesini engelleyen sinyal kesici bir cihaz ile çok sayıda kontak anahtarı çıktı. Şüphelinin daha önceden benzer suçlardan çok sayıda polise geliş kaydı bulunduğu belirtildi. Şüphelinin otomobillerini park eden kişileri takip ettiği, sinyal kesici cihazla araçların uzaktan kumanda ile kilitlenmesini engellediği belirlendi. Aracını kilitlediğini sanan mağdurun uzaklaşmasının ardından otomobillere giren şüphelinin, hırsızlık yaparak kaçtığı belirtildi.

56 BİN LİRA ÇALAN ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Polisin yaptığı çalışmalarda Avcılar’da benzer yöntemi izleyerek otomobillerden hırsızlık yapan A.A.(50) da gözaltına alındı. Şüphelinin 4 Nisan 2013 tarihinde Esenkent Mahallesi, Talat paşa Caddesi, Kamelya Evleri önünde mağdur Y.Ö.’ye ait otomobilin içinde bulunan 56 bin liranın çalınma olayını gerçekleştirdiği tespit edildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen F.M. ve A.A. tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Yetkililer, vatandaşları uyararak otomobillerini park ettiklerinde kilitlenip kilitlenmediğini mutlaka elle kontrol etmelerini istediler.

DHA