''Oyumu AK Parti'ye veriyorum''

''Oyumu AK Parti'ye veriyorum''

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan Kaya Çilingiroğlu, oyunu AK Parti’ye verdiğini ve kazananın AK Parti olduğunu söyledi.

  Yalıkavak Mahallesi Tilkicik koyunda bir otelde tatil yapan Kaya Çilingiroğlu, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Eski eşi Feraye Tanyolaç ve oğlu Kaya ile tatil yapan Çilingiroğlu, gündeme dair soruları da yanıtladı.
 
  Çilingiroğlu tatil için Bodrum'a geldiğini belirterek, “Bayram tatili içi geldim Bodrum’a, arkadaşımın oteline. Kaya’nın da okulu tatile girdi. Zehra şu anAyvalık’ta tatilde. Buradan sonra birkaç gün Ayvalık’a gideceğim. Ayrılsak da çocuklarımız için bir araya geliyoruz. Zehra’nın kilolu olduğunu abartmışlar. Kilolu değil, zayıf bile. Kaya’da biraz kilo var ama bu yaşlarda kilolu olmasında bir problem olmuyor. O yaşlarda çocukların biraz kilolu olmasını istiyorum" diye konuştu.
 
  Programlar hakkındaki soruları yanıtlayan Çilingiroğlu, “Birkaç program teklifi var. Bu yıl TRT’de devam eder miyiz bilmiyorum ama teklifleri değerlendireceğim. Stadyum programını yapıyorduk, eğer memnunlarsa yeniden devam ederiz” şeklinde konuştu.
 
  "MANTIKLI OY VERDİM"
 
  Oyunu AK Parti'ye verdiğini söyleyen Çilingiroğlu “Benim siyasi görüşüm belli zaten. Ben mantıklı oy veririm. Dolayısıyla içlerinde baktığımda en doğru oyun AK Parti’ye verilmesi gerektiğini düşündüm. 5 ay oldu mesela, hükümet kurulmadı. O yüzden AK Parti’ye veriyorum. Sağ sol gibi bir görüşüm de yok ayrıca. Hükümet bir an önce kurulsa ve herkes önüne baksa. 2015 kaybettik gibi görüyorum. Türkiye’nin aşama kaybettiği dönemde bu belirsizlik yatırımcı ve tüccarı etkiler. Dolayısıyla ekonomiyi etkiler, ekonomiyi etkilerse halkı da etkiler. Bu yüzden ben bir an önce hükümet kurulsun istiyorum. Kuramazlarsa da yapacak bir şey yok, Anayasa ne diyorsa o olur zaten" dedi.
 
  "KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ"
 
  Türkiye’de kriz olursa fırsata çevrilebileceğini söyleyen Kaya Çilingiroğlu şöyle konuştu:

  “Bizim iş öyle bir iş ki fırsat da oluyor bazen belirsizlikler de fiyatları düşüyor satılan malın. Onu da bekleyen yatırımcılar var. Dolayısıyla bizi pek etkilemiyor. Ama yurt dışından yatırımcı gelmediği zaman uğraştığım işi biraz etkiler. Şu an zaten ortada bir kriz yok, ekonomi sağlam bence. Bundan 10 sene önce olsa böyle bir belirsizlik anında borsa düşer, dolar hemen yükselirdi. Bakıyorum hatta dolar seçimden öncesine döndü."
 
  "KAZANAN AK PARTİ"
 
  Seçimlerde kazananın AK Parti olduğunu ifade eden Çilingiroğlu, “Ben matematik adamıyım, kimin rakamı yüksekse o kazanmıştır. Kaybetti diye bir şey yok. Ama öyle bir hava yaratıldı ki AK Parti bir de dördüncü dönemi yıpranmış bir parti olarak seçime giren bir partinin bu kadar oy alması büyük bir başarı. Meclis aritmetiğini tek başına iktidar olarak tutturamadı, bu da ayrı bir konu. Koalisyonlara da alışmamız lazım” diye konuştu.