Oyuncu Burak Tamdoğan: “Oldum” Demek, “Öldüm” Demek Gibi

Oyuncu Burak Tamdoğan: “Oldum” Demek, “Öldüm” Demek Gibi

OYUNCU ve yönetmen Burak Tamdoğan, öğrenme ve eğitimin sonu olmadığına inandığını söyedi.

OYUNCU ve yönetmen Burak Tamdoğan, öğrenme ve eğitimin sonu olmadığına inandığını söyedi. Tamdoğan, son olarak oynadığı "Kara Para Aşk" dizisi nedeniyle sokakta kendisini durduran bir çiftin kendisini polis olarak meslektaş olarak gördüklerini, oyunculuğun Türkiye'de henüz meslek olarak görülmediğini fark edince çok şaşırdığını anlattı.

muhabirinin sorularını yanıtlayan Burak Tamdoğan, Ankara'daki bir gecekondu mahallesinde geç saatlere kadar çocuklarla sokakta oynamanın kendisine kollektif olmayı ve hiçlikten eğlence yaratmayı öğrettiğine inandığını söyledi. Tandoğan, okula gelen tiyatro gruplarından etkilendiğini anlatan Tamdoğan, doğru yerden bakma durumunda herkesi anlayıp sevebilmeyi öğrendiğini ifade ederken, şunları anlattı:

"Sosyalleşmek, birey olabilmek, kendini ifade etmek, sanatsal algı ve kavramsal gelişim açısından tüm genç ve çocukların ve yaşamlarının bir döneminde doğru tiyatro deneyimi edinmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bugün insanların aynı dili konuşup birbirlerini anlamamalarının bir sebebi kavramsal gelişkinlikten uzak kalmalarıdır."

"BENİ POLİS ZANNETİLER"

Burak Tamdoğan, "Kara Para Aşk" dizisinde "Komiser Hüseyin'i oynadığını, o dönemde eşi ile birlikte sokakta yürüyen bir kadının kendisini durdurarak, "Burak bey kocam da sizin meslekten" dediğini anlatırken, "Beyefendinin oyuncu olduğunu sandım. Ancak meğer polismiş. Onlara polis olmadığımı, sadece polisi oynadığımı söylediğimde bana gerçek mesleğimi sordular" diye konuştu. Bu olaydan sanat, oyunculuğun Türkiye'de henüz bir meslek olarak algılanmadığını fark ettiğini belirten Tamdoğan, "Ne mesleğime ne de genel olarak sanatın diğer alanlarına dair toplumumuzun bilgi sahibi olmadığını görüyor ve üzülüyorum. Bu topraklar tarihin en eski toplumlarının yaşadığı ve düğününden cenazesine müzik, şiir ve sanatı hayatına katmış kültürlerin beşiği olduğunu düşünürsek bugünün sorunu eğitimden başka bir şey değildir" dedi.

Veda ettiği sevilen "Kara Para Aşk" dizisinin setinden büyük keyif aldığını, kendisini dostlar arasında hissettiğini ifade eden Buram Tamdoğan, "Orada mesleğime inancımı tazeledim diyebilirim" diye konuştu.

Burak Tamdoğan, günlük yaşamında sanatsal faaliyetleri sürdürdüğü İstanbulimpro projesinin büyük zamanını aldığını, artan zamanlarında çocuklarıyla tiyatro, sinema, sergi gezdiğini, kızımla resim çizip, oğluyla a fotoğraf çekmeye gittiğini şiire büyük önem verdiğini söyledi. Burak Tamdoğan, kendisi ile ilgili şunları söyledi:

"Oynadığım roller gerçek hayatımda yeni birinin öyküsünden ders alacak kadar etki eder. Kimliğini oturtmuş, toplumda yeri olan birinin oynadığı karakterden sıyrılamayıp o karakter gibi gezmesi saçmadır. Çocukken çok hayalim vardı. Birçok iş yaptım ama hayatımda hep tiyatro ve oyunculuk oldu. ODTÜ'de psikoloji, DTCF Tiyatro'da okudum. Alaylı oyuncular da okullu oyuncular kadar hak ve yer sahibidir Ancak sahne, okul, kurs; bir şekilde eğitim gereklidir. Bilgi konusunda elindekiyle yetinmek; miras yemeye benzer ve bir gün biter. Yahut kendinizi tekrar etmeye başlarsınız. Bana yeni şeyler öğretip, dostluğumu kabul edecek genç, yaşlı herkesle oynamak benim için heyecan verici.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı