Öz kızına tecavüz eden babanın cezası belli oldu !

Öz kızına tecavüz eden babanın cezası belli oldu !

Antalya'da 6 yıl boyunca öz kızına tecavüz eden baba için 42 yıl hapis..

Antalya'da inşaatlarda boyacılık yapan 4 çocuk babası Ekrem E., iddiaya göre zihinsel engelli kızı H.E.'ye 6 yıl boyunca tecavüz etti. 2008 yılında babasından hamile kalarak düşük yapan H.E.'nin, bu tecavüzlerden 2012 ve 2014 yılında doğan biri erkek 2 bebeğin de, canlı canlı boş araziye atılarak ölüme terk edildiği iddia edildi.

KOMŞUNUN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Olay, komşusunun polise ihbarıyla ortaya çıktı. Eve baskın yapan polis, Ekrem E. ve aynı yaştaki eşi Cemile E.'yi gözaltına aldı. Ekrem E. tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.E. ile kızkardeşi A.E. (13) ve erkek kardeşi A.E. (10), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü korumasına alındı. Evin büyük oğlu M.E.'nin (22) bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu kaydedildi.

Öz kızına 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ekrem E. ve 'suçu bildirmeme' iddiasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan eşi Cemile E. hakkında, doğan bebekleri öldürdükleri gerekçesiyle 'nitelikli şekilde kasten öldürme' suçundan ikinci bir dava açıldı.

YAYIN YASAĞI İSTEDİ

Davanın karar duruşmasına Ekrem E. katılırken, mağdure H.E. ile doğan bebekleri öldürmekten açılan dava nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan annesi Cemile E. katılmadı. Duruşmada son sözü sorulan Ekrem E., kızına tecavüz etmediğini savundu. Polis merkezinde kendisine baskı yapıldığını, bu nedenle suçlamaları kabul etmek zorunda kaldığını iddia eden Ekrem E., beraatını talep etti. Mahkemeye kendi el yazısıyla 4 sayfalık savunmasını içeren dilekçe sunan Ekrem E., can güvenliğini gerekçe göstererek davaya yayın yasağı konulmasını talep etti. Sanığın bu talebi kabul edilmedi.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZA İSTENDİ

H.E.'nin avukatı Serap Ertuğrul ise müvekkilinin 13- 14 yaşından itibaren babasının cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi. Bu göz önüne alınarak sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Ertuğrul, bu eylemlere mağdurenin annesi Cemile E.nin de yardım ve katılımının söz konusu olduğunu ileri sürdü. Avukat Ertuğrul, Cemile E.'nin de aynı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

42 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, Ekrem E.'yi cinsel saldırı suçundan önce 16 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanık bu eylemi kendi kızına karşı işlediği için cezayı yarı oranında artıran mahkeme, 24 yıla çıkardı. Aynı suçun değişik zamanlarda birden fazla işlendiği gerekçesiyle mahkeme cezada dörtte üç oranında artırıma giderek, Ekrem E.'nin 42 yıl hapsine karar verdi.

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme suçun işleniş şekli, sanığın dosyaya yansıyan kişiliği ve olayla ilgili pişmanlık duymadığının anlaşıldığına da kanaat getirerek cezada takdir indirimi yapmadı.

Etiketler tecavüz antalya