''Özbek Hoca'' toprağa verildi

''Özbek Hoca'' toprağa verildi

Zeytinburnun'da infaz edilen Özbek Hoca lakaplı Abdullah Buhari son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytinburnu'nda İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği’nin önünde kurşunlanarak öldürülen 'Özbek Hoca’ lakaplı Abdullah Buhari son yolculuğuna uğurlandı. Abdullah Buhari’nin eşi tabutun başında gözyaşı döktü.

Adli Tıp Kurumu’nda alınan Abdullah Buhari’nin cenazesi önce İhsan Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği’ne getirildi. Tekbir getiren kalabalık cenazeyi içeri aldı. Abdullah Buhari’nin cenazesi daha sonra omuzlara alınarak Taş Camii’ne getirildi. Kalabalık sık sık ‘Alimler ölmez bu dava bitmez’ şeklinde slogan attı.

Abdullah Buhari’nin cenazesi buradan alınıp Fatih Camii’ne götürüldü. Cenazeye Zeytinburnu Belediye Başkanı MuratAydın, yakınları ve öğrencileri katıldı. Abdullah Buhari’nin eşi cenaze töreni sırasında tabutun başından ayrılmayarak gözyaşı döktü.

Tabutun başından konuşmalar yapıldı, dualar edildi. Cenazede bir grup, ‘İslam Düşmanı Kerimov döktüğü kanda boğulacak’ yazılı pankart astı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Abdullah Buhari’nin cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.