- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Özdebir'den 'Siyasi İstikrar' Vurgusu
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin önünü kesmek ve yine Türkiye üzerinden 'enerji savaşı' başlatmak isteyenler olduğunu ifade ederek, bu nedenle uyanık olunması çağrısında bulundu. Özdebir, siyasi istikrar sürdüğü sürece Türkiye'nin, 'dünyanın parlayan yıldızı' olmaya devam edeceğini söyledi.
Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen OSBÜK Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere kente gelen Özdebir, OSB'lerde yaşanan sorun ve sıkıntıların masaya yatırıldığı oturumun ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Yeni 'teşvik' sisteminden beklentilerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Özdebir, uygulamaya konulacak olan sistemin; bölgesel ve sektörel olması gerektiğinin altını çizdi.
Özdebir, bölgelerin sosyal gelişmişlik düzeyinin artırılması noktasında bölgesel teşviklerin en azami şekilde geliştirilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi. İnsanların, çalışıp kazandıkları parayla geçimini sağlayıp çocuklarının geleceğini güvence altına alması gerektiğini anlatan Özdebir, şöyle konuştu: "Sosyal hayatlarını canlandırmaları lazım. Bu nedenle bölgesel teşviklerin mutlaka uygulanması lazım. İller arasındaki rekabeti kızıştıracak uygulamalardan da kaçınılmalı. Bunun yerine sektörel
anlamda destek verilmeli. Hayat şartlarının daha pahalı olduğu illerde, katma değeri düşük olan sektörlerin yaşamın daha ucuz olduğu bölgelere doğru kaymasında da büyük fayda var. İşte bu dengenin çok iyi kurulması lazım."
YENİ TEŞVİK SİSTEMİNDE OSB'LER DAHA FAZLA TEŞVİK ALACAK
Ekonomi Bakanlığı'nın, yeni 'teşvik sistemi' üzerine yaklaşık bir yıldan bu yana süren bir çalışma içinde olduğunu hatırlatan Özdebir, bu noktada da yeni sistemin, beklentilere cevap verebileceğine inandığını dile getirdi. Şu anki mevcut sistemde OSB'lerin unutulduğunu, bunun da ciddi bir eksiklik olarak öne çıktığını kaydeden Özdebir, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile yapmış oldukları görüşmelere göre; OSB'lerin diğer alanlara göre daha fazla teşvik alacağını, böylelikle de sanayinin çevreyle barışık
bir şekilde gelişmesini sağlayan biri yapı olarak öne çıkan OSB'lerin de desteklenmiş olacağını savundu.
BÜYÜME ORANI YÜZDE 4'ÜN DE ÜZERİNDE GERÇEKLEŞECEKTİR
Bugün gelinen noktada OSB'lerin, Türkiye genelindeki toplam elektrik tüketiminin yüzde 50'lik bir bölümünü oluşturduğuna işaret eden Nurettin Özdebir, bunun yanında doğalgazın da dörtte birlik bölümünün yine bu bölgelerde tüketildiği bilgisini verdi. Gerek elektrik gerek doğalgazdaki tüketim miktarlarının her geçen gün arttığını iade eden Özdebir, bunun da sanayinin büyüme eğilimi içinde olduğunu ortaya koyduğu yorumunda bulundu.
Yeni yatırımlarla birlikte yurt dışından gelen yatırımların da önümüzdeki dönemde daha fazla olacağını tahmin ettiklerini anlatan Özdebir, şunları söyledi: "2012 yılında büyüme hızının sürdürülebilirliğinin sağlanacağı ve bu oranın da yüzde 4'ün de üzerinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Buradaki en önemli sorun 'cari açık' sorunudur."
Türkiye'de siyasi istikrarın sürmesi halinde ekonomide herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını savunan Özdebir, Türkiye'nin, aynı zamanda da bölgesinde 'güvenli bir liman' olarak öne çıkması nedeniyle de yatırımcıları kendisine çektiğini anlattı.
Türkiye'nin büyüdüğünü anlatan Özdebir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "büyümeye de devam edecek. Ancak, bu süreçte çok dikkatli olmamız gerekiyor. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen güçler, yine ülkemiz üzerinde yapılmak istenen 'enerji savaşları' var. Tüm bunların yanında Türkiye'nin bölgesindeki gücü ve hakimiyetinin artmasından endişe duyanlar var. Bu nedenle millet olarak uyanık olmamız lazım. Duyduğumuz, okuduğumuz şeyleri akıl süzgecimizden geçirip, etrafımızda yaşanan olayları birlikte değerlendirip
ona göre yargılarımızı oluşturmamız lazım. Türkiye'nin siyasi istikrarı sürdüğü sürece dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecek."
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- ATM’ye dokunan yanıyor
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Gökçek twitterı yine salladı
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi













































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.