Özel İdare Kendi Asfaltını Kendi Üretecek

Özel İdare Kendi Asfaltını Kendi Üretecek

Geçtiğimiz yılı büyük bir başarı ile tamamlayan Erzincan İl Özel İdaresi 2016 yılında kurduğu sıcak asfalt plenti ile başta merkez köyler olmak...

Geçtiğimiz yılı büyük bir başarı ile tamamlayan Erzincan İl Özel İdaresi 2016 yılında kurduğu sıcak asfalt plenti ile başta merkez köyler olmak üzere gurup yollarını sıcak asfalta kavuşturmayı planlıyor. Köy yollarına ulaşım standartını yükseltmek amacıyla yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan bölgenin en modern tesisi kuruldu. Saatte 120 ton üretim kapasiteli tesisin haziran ayı itibari ile üretime geçmesi planlanıyor. Yollarının rehabilite edilmesinin yanı sıra Köylerin içme suyu, sulama tesisleri, kanalizasyon, köy sosyal tesislerinin bakım ve onarımı için yaklaşık 13 milyon TL'lik ödenek ayrıldı. Bahar ayları ile birlikte çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, ilgili birimlerin gerekli etüd ve proje çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüğünü ifade etti. Felekoğlu, açıklamasında; "Erzincan İl Özel İdaresi olarak 215 yılı içerisinde yüzde 100'ün üzerinde bir programı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda bizlere destek veren başka Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanımız Binali Yıldırım'a Sayın valimiz ve milletvekillerimizin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanımız Ünal Tuygun başta olmak üzere tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Erzincan İl Özel İdaresi yöneticilerine ve çalışanlarını gösterdikleri gayretten dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Görev alanımız içerisinde yer alan altyapı, içme suyu, köy yollarındaki iyileştirmeler, asfalt yapımları, stabilize kaplamalarımız ve onarımlarımız dahil olmak üzere, buna ilave olarak ta üç beldemizde asfalt yapımı çalışması gerçekleştirdik. Kurumuzun çalışmalarında verimi artırmak amacıyla 2015 yılında 19 adet araç alımı gerçekleştirdik. Ayrıca İller Bankası'ndan da 3 adet çöp kamyonu hibe olarak alındı" dedi.

2016 YILI ASFALT YILI OLACAK

2016 Yatırım programının ocak ayında meclisin kararıyla onaylanmasının ardından kurum olarak kolları sıvadıklarının altını çizen Felekoğlu; "Şu anda ilgili birimlerimiz, gerekli etüt ve planlama çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Sulama tesisleri yapımında şu ana kadar 5 adet proje ihale edildi, 14'ü de ihale aşamasında. Köy yollarında da kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle bozulan yollarımızın bakım ve onarım çalışmaları sürüyor, istanat duvarları ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Sanat yapı dediğimiz, menfez geçişleri köprü gibi çalışmaların yanı sıra kilit parke için program çalışmalarımız sürüyor. 2016 Yılında en önemli projemiz olan sıcak asfalt plenti tamamlandı. Haziran ayına kadar doğalgaz bağlantısını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle kendi asfaltımızı kendimiz üretmeye başlayacağız. 2016 Yılında merkez köy yollarından başlamak üzere özellikle gurup yollarında sıcak asfalt yapımını başlatıyoruz. Böylelikle yollarımızın standartı yükselirken, bizlerinde işlerini rahatlatacak. Erzincan İl Özel İdaresi olarak yine kendi elektriğimizi üretmek amacıyla güneş enerjisi santrali kurmak için çalışma başlattık. Gerekli görüşmeler yapıldı ve izinlerimizi aldık. İhale aşamasındayız, gerekli kaynağı sağladıktan sonra projenin startını vereceğiz Özel idare olarak ilimizdeki sportif faaliyetlere destek amacıyla Spor Toto Teşkilatı'ndan temin ettiğimiz ödenekle 8 adet sentetik futbol sahası, 7 adette basketbol ve voleybol sahası yaptık. Bu sene de yeni futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapacağız. Erzincan'daki spor kulüplerine de malzeme desteğimiz devam ediyor. Malzeme alımı ihalesini gerçekleştirdik" diye konuştu.