Özel Kuvvetler Komutanı: Şehadeti emrettim ''Başüstüne'' dedi

Özel Kuvvetler Komutanı: Şehadeti emrettim ''Başüstüne'' dedi

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, FETÖ'cü generali alnından vuran şehit Ömer astsubayla son konuşmasını anlattı.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı FETÖ'cü general Semih Terzi'yi alnından vuran koruma astsubayı ile arasındaki son diyaloğu göz yaşları içinde Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu'na anlattı.

Aksakallı, koruma astsubayına şehadet emrettiğini ve 'başüstüne komutanım' cevabını aldığını söyledi.

TERZİ VATAN HAİNİDİR KARARGAHA GİRMEDEN ÖLDÜR

Aksallı, "Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, "Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et" dedim.

"BAŞÜSTÜNE KOMUTANIM"

Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.

DARBECİ GENERALİ ALNINDAN VURDU

Bu sırada darbeci general Terzi helikopter pistinden karargaha yürüyordu. 10 kişilik koruma ekibi etrafındaydı. Tam karargah binasının girişinde ÖKK Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından durduruldu. Terzi ve korumaları "Karargâha giremezsiniz. Zekai Paşa'nın emri" demeye kalmadan kendisi etkisiz hale getirmeye çalışan özel time rağmen namlusuna mermiyi sürdüğü tabancasını çekti ve darbeci Terzi'yi alnından vurdu. Halisdemir ise 10 koruma tarafından ateş edilerek, başına ve vücuduna isabet eden 30 kurşunla şehit düştü.

ÇOK KAN DÖKÜLÜRDÜ

Zekai Paşa, "Eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilseydi, durum çok kötü olurdu, Allah korusun çok kan dökülürdü" dedi ve ekledi: Biz, bu adamları biliyoruz, bu adamlar korkak ve vicdansızdır! Şükürler olsun ki girişimleri başarılı olamadı. Çünkü bu millet eski millet değil. Çok büyük bir felaketi atlattık."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Sabah