Özel Kuvvetler Komutanlığında 3 Ülkeden Ortak Tatbikat

Özel Kuvvetler Komutanlığında 3 Ülkeden Ortak Tatbikat

TÜRKİYE, Afganistan ve Pakistan'dan oluşan 3 ülkenin Özel Kuvvetler Komutanlığı, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde Özel Kuvvet ve Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) tatbikatı gerçekleştirdi.Gölbaşı'nın Oğulbey Mahallesi'ndeki Özel Kuvvetler...

TÜRKİYE, Afganistan ve Pakistan'dan oluşan 3 ülkenin Özel Kuvvetler Komutanlığı, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde Özel Kuvvet ve Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) tatbikatı gerçekleştirdi.

Gölbaşı'nın Oğulbey Mahallesi'ndeki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda üç ülkenin ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikata Türkiye'den bir özel Kuvvet timi, karargah personeli, 4 S-70 helikopteri, 2 taarruz helikopteri ve 1 nakliye uçağı, Afganistan ve Pakistan'da bir özel kuvvet personeli timi ve karargah personeli katıldı. Tatbikatı, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Afganistan ve Pakistan'dan üst düzey komutanlar izledi.

Bordo berelilerin gerçekleştirdiği tatbikatla, önce dağlık arazi içersinde bir terörist gurubunun bulunduğu eve havadan S-70 helikopteri ve 2 taarruz helikopteri ile operasyon yapıldı. Başarılı bir operasyon sonucu terörist grup yakalanırken, yaralı asker kurtarıldı. Özel kuvvetler, daha sonra askeri yapay kaykay pistinde kayak eğitimini anlattılar.

Diğer tatbikatla ise, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Uluslar arası Askeri Serbest Paraşüt Eğitim Merkezi'nde askerler Dikey Rüzgar Tüneli'nde paraşüt eğitimini gösterdiler. Eğitimde atlayış teknikleri, paraşütleri açılmadan önce havada nasıl kaldıkları simülatör eşliğinde anlatıldı. Daha sonra 3 katlı binada rehin tutulan kişi, 3 ülkenin özel kuvvetler timi tarafından helikopterle havadan indirme yapılarak kurtarıldı.

Son olarakta doğal afet tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem olan bölgedeki yıkılan binada enkaz altında kalan insanlar arama kurtarma köpekleri tarafından tespit edilerek kurtarıldı.

FOTOĞRAFLI