ÖZEL- Müteahhit kaçtı, 14 milyonluk hastane çürümeye terk edildi

ÖZEL- Müteahhit kaçtı, 14 milyonluk hastane çürümeye terk edildi

Çorum'un İskilip ilçesinde yapımına 2 yıl önce başlanan İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi inşaatı, müteahhidin işi ortada bırakıp gitmesi nedeniyle 6 aydır çürümeye terk edildi. TOKİ tarafından 2011 yılında 14 milyon 800 bin TL'lik...

Çorum'un İskilip ilçesinde yapımına 2 yıl önce başlanan İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi inşaatı, müteahhidin işi ortada bırakıp gitmesi nedeniyle 6 aydır çürümeye terk edildi. TOKİ tarafından 2011 yılında 14 milyon 800 bin TL'lik bedelle Aygün İnşaat'a ihale edilen 100 yatak kapasiteli hastane, firma yetkililerinin paraları alıp kayıplara karışması üzerine kaderiyle baş başa kaldı. 2012 yılında yapımına başlanan hastanenin 9 Nisan 2014'te bitirilmesi hedefleniyordu.

İskilipliler, tarihe mal olmuş İstiklal Mahkemesi mağduru Atıf Hoca'nın ismini taşıyan hastane için yeniden ihaleye çıkılmasını ve müteahhidin kaçması nedeniyle esnafın zararının tazmin edilmesini istiyor.

ALACAKLILAR İNŞAAT MALZEMELERİNİ TAHSİLAT NİYETİNE GÖTÜRDÜ

Bu arada müteahhidin kaçtığı haberini alan alacaklıların; inşaattaki demir, tuğla ve diğer malzemelere el koyarak tahsilat yaptığı öğrenildi. İnşaatın yağmura maruz kalan bölümünde ise meydana gelen çürümeler dikkati çekti. Açıkta kalan bazı inşaat malzemelerinin içler açısı hali ise yaşanan dramı gözler önüne serdi.

HASTANE İNŞAATINDA BİR İŞÇİ ÖLDÜ

Ayrıca hastane inşaatı devam ederken, Van'dan gelen bir inşaat işçisinin tedbirsizlik nedeni ile düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. İnşaatın üçüncü katından asansör boşluğuna düşen Mehmet Kartal isimli işçi ağır yaralı olarak önce İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine rağmen kurtarılamamıştı.

MÜTEAHHİT KAÇTI İSKİLİPLİ ESNAF MAĞDUR

İskilip Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Osman Top, 2014 Nisan ayında teslim edileceği söylenen devlet hastanesinin maalesef çeşitli sorunlardan dolayı bitirilemediğini söyledi. Top," Firmanın bırakıp gitmesi ve yetkililerimizin gerekli ilgi ve alakayı göstermemesinden kaynaklanan sebeplerden dolayı esnafımız mağdur oldu. Bakkalından tutun da lokantasına kadar, inşaat malzemecisine kadar mağdur. Onların da haklarının bir şekilde aranması lazım.'' dedi.

TATAR: BİRAN ÖNCE YENİDEN İHALEYE ÇIKILMASI LAZIM

İskilip İşadamları Derneği Başkanı Necati Tatar ise basında çıkan haberlerde de görüldüğü gibi hastane inşaatında bir sorun olduğu söyledi. Tatar, ''Hastanenin malum durumu İskilip için çok önemli bir yatırımdı. Hakikaten İskilip'in ihtiyacı olan bir yatırım. Bir an önce çözüme kavuşturulması gerek siyasilerden gerekse bürokratlardan bu memleketin isteği budur. Bir an önce ne gerekiyorsa yapılması ihale edilip gerekenin yapılması lazım.'' diye konuştu.

CİHAN