Özel okulda seks skandalı

Özel okulda seks skandalı

Yatılı okulda görev alan genç öğretmen öğrencisiyle birlikte olmuş..

İngiltere'nin köklü okullarından Oakham yatılı okulunda görev alan dizayn ve teknoloji öğretmeni Ruth Vaughan, 18 yaşındaki öğrenci ile mezuniyet balosunda ilk kez öpüştü.

Mahkemede, çiftin düzenli bir ilişkiye başladıkları, hatta Vaughan'ın öğrenciyi üniversitesinde ziyaret ettiği ve seks yaptıkları belirtildi. Vaughan, öğrenciyle seks yaptığında öğrencinin okuldan mezun olmasına rağmen 'güven konumundaki kişi' pozisyonunu ihmal ettiği karar verildi.

'Öğrenci A' olarak tanımlanan genç, mahkemede 2013'te düzenlenen mezuniyet balosunda öğretmen ile öpüştüğünü ve birbirlerinin numaralarını aldıklarını söyledi. Yaz boyunca cinsel ilişkileri olduğunu iddia eden öğrencinin ifadesini reddeden Vaughan, Ağustos 2013'e kadar seks yapmadıkları konusunda ısrar etti.

Şu an yaşadığı Suudi Arabistan'dan mahkemeye video üzerinden kanıtlarını sunan 25 yaşındaki öğretmen, 'Öğrenci A'yı üniversitede ziyaret ettiğini ve seks yaptıklarını kabul etti. Öğrencinin öğretmenlik yaptığı okuldan mezun olmasına rağmen yaşadıkları ilişkinin uygun olmadığını kabul eden Vaughan, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi.

İngiliz eğitim birimleri tarafından suçlu bulunan Vaughan, etik dışı davranışları gerekçesiyle öğretmenlik mesleğinden atıldı.