''Özgür Basının Olmadığı Yerde Özgür Toplum Olmaz''

''Özgür Basının Olmadığı Yerde  Özgür Toplum Olmaz''

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılmasının 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Dr. Toprak yayımladığı mesajında, "Özgür basının olmadığı yerde özgür toplum da olamaz. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan ifade ve düşünce özgürlüğünün gerçek anlamda, hiçbir engelle karşılaşmadan yaşam bulması gerekmektedir” dedi.

Tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak, çalışmalarında başarılar dileyen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak mesajının devamında; "Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli kurumlardan biridir.

Şüphesiz, doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın yayın kuruluşları toplumumuzun haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli görev ve sorumluluk üstlenen kurumlarımızdır. Bu kurumları ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır.

Basın-Yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların toplumumuzun her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün basın-yayın kuruluşlarının ve basın emekçilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.