Özgüveniyle Davutoğlunu etkileyen Kaanın hedefi başbakanlık

Özgüveniyle Davutoğlunu etkileyen Kaanın hedefi başbakanlık

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasında bahsettiği; bir miting öncesi, "Çabuk büyü bize adam lazım" sözü üzerine, "Aradığınız adam benim" cevabını veren Konyalı Mevlüt Kaan Karakoç'un hedefi, "büyük adam" olmak

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasında bahsettiği, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki mitingi öncesi, "çabuk büyü bize adam lazım" sözü üzerine, "aradığınız adam benim" cevabını veren Seydişehirli Mevlüt Kaan Karakoç'un hedefi başbakan olmak.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimleri öncesi, Seydişehir mitinginde, ilkokul 4. sınıf öğrencisi Mevlüt Kaan Karakoç ile diyaloğa girmiş, Kaan'ın konuşma cesaretinden ve özgüveninden etkilendiğini dile getirmişti.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nde de yaşadığı bu olayı paylaşan Davutoğlu, Kaan ile yaşadığı diyalogdan dolayı gelecek nesiller adına ümitli olduğunu bildirmişti. Davutoğlu'nun zaman zaman sözünü ettiği, girişimciliği ve cesaretinden dolayı övdüğü 10 yaşındaki Mevlüt Kaan Karakoç, yaşadığı o anları AA muhabirine anlattı.

Ahmet Davutoğlu'nu, Gazze'ye ve mazlumlara yaptığı yardımlardan dolayı çok sevdiğini anlatan Karakoç, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı olmasından mutluluk duyduğunu aktardı.

- O gece hiç uyuyamamış

Karakoç, Davutoğlu'nun ilçeye düzenleyeceği miting öncesi, kendisiyle görüşmeyi çok istediğini belirterek, "Babama günler öncesi beni bu mitinge götürmesini istedim. Babam da söz verdi. Bakanımızla görüşmeyi hayal ettim. Miting gecesi heyecandan uyuyamadım" diye konuştu. Miting günü babasıyla Davutoğlu'nun yanına gittiğini anlatan Karakoç, o anları şöyle anlattı:

"İlk defa bir dışişleri bakanı görecektim, çok heyecanlıydım. O sırada Bakanımız geldi. Babam da 'Bu sizi çok seviyor, elinizi öpmek için buraya geldi' dedi. Davutoğlu bana, 'sizin gibi yiğitlere bu ülkenin ihtiyacı var' dedi. Ben de 'tam aradığınız kişiyim' dedim. Sahneye çıktıktan sonra beni kürsüye davet etti. Kürsüde dalgın olduğum ve heyecanlandığım için bir şey söyleyemedim. Sadece bayrak salladım."

Ahmet Davutoğlu'nu örnek aldığını dile getiren Karakoç, "Uluslararası ilişkiler okumayı düşünüyorum. Davutoğlu gibi Dışişleri Bakanı sonra da başbakan olmayı istiyorum. Amacım ülkemizi daha iyi bir yere getirmek" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun kongre konuşmasını internet izlediğini anlatan Karakoç, "Kongredeki konuşması sırasında babam beni aradı, 'Davutoğlu senden bahsediyor' dedi. Önce şaka yaptığını sandım. Sonra izlediğimde, kendimle gurur duydum" dedi.

Karakoç, Ramazan Bayramı'nda Davutoğlu'nun Seydişehir'i ziyaret ettiğini, kendisine harçlık verdiğini, bu parayı ise sakladığını sözlerine ekledi.

- Davutoğlu ile görüşmesi doping etkisi yaptı

Anne Hatice Karakoç ise oğlunun yüksek özgüveni ve zekasından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Kaan'ın Davutoğlu ile görüşmesinin ardından derslerine daha çok önem vermeye başladığını aktaran Karakoç, "Sayın Bakanımız Kaan'a doping etkisi yaptı. Kaan, onun gibi olmak istediği için derslerine daha çok çalışmaya başladı" şeklinde görüş bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada Kaan ile diyaloğunu şöyle anlatmıştı:

“30 Mart seçimleri için Konya Seydişehir’de miting meydanına çıkarken, bir baba 10 yaşındaki çocuğunu miting meydanında yanıma getirdi, tanışmak istediğini söyledi. Döndüm biraz teşvik olsun diye ‘çabuk büyü, bize adam lazım’ dedim. O 10 yaşındaki çocuk, döndü ve dedi: ‘Sayın Bakanım aradığınız adam benim.’ O anda Necip Fazıl’ın, Üstad’ın sözü aklıma geldi ve bir an o küçük kardeşimizi 2053 yılında hayal ettim, 2053 yılında tam da bizim yaşımızda olacaktı. Eğer o kardeşimiz, ‘aradığınız adam benim’ deme cesaretini, kararlılığını, iradesini göstermişse bunda son 12 yıl içinde milletin adamının gösterdiği irade ve basiretlik, liderlik vardır. Çünkü artık gencinden yaşlısına herkes adam gibi adamlar peşinde yürümek istiyor. Özgüvenini kaybetmiş, kimliğini kaybetmiş, şahsiyetini kaybetmişlerin arkasında değil. Şimdi milletin adamı cumhurbaşkanlığı makamında. Ama milletin adamları tükenmeyecek, bizden sonra da yeni nesiller, daha kararlı bir şekilde bu yola devam edecek.”