PAEM giriş sınav sonuçlarını açıkladı

PAEM giriş sınav sonuçlarını açıkladı

EGM tarafından üniversite mezunları arasından alınacak iki bin komiser yardımcısı adayı öğrenci için sınav sonuçları açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından üniversite mezunları arasından alınacak iki bin komiser yardımcısı adayı öğrenci için yapılan sınavın sonuçları açıklandı.

EGM'den yapılan açıklamaya göre, "Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Giriş Sınavı" sonuçları belli oldu.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yetiştirilmek üzere alınacak adayların sınavlarda başarı sıralaması, KPSS puanının yüzde 30'u, fiziki yeterlilik sınavı puanın yüzde 30'u ve mülakat sınavı puanının yüzde 40'ının toplamı alınarak belirlendi. Alınan en yüksek puandan düşük puana doğru sıralama yapılarak, asıl ve ilgili mevzuat uyarınca yüzde 30 oranında da "yedek" aday tespit edildi.

Üniversite mezunları arasından, giriş şartlarına haiz 15 bin 904 kişinin girdiği sınavdan başarılı olan, 200'ü kadın, 2 bin kişi komiser yardımcısı adayı eğitime alınacak.

- Eğitim, 26 Eylül'de başlayacak

"Asıl" listede yer alan adaylar, 25 Eylül 2016 pazar günü en geç saat 20.00'ye kadar, Polis Akademisi Başkanlığı Ankara/Gölbaşı yerleşkesinde hazır bulunacak ve ertesi gün intibak eğitimine başlayacak.

Asıl listeden kazanan adaylardan PAEM'e geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği PAEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden TC kimlik numarası ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecek.

Sınav sonuçları hakkında adaylara yazılı tebligat yapılmayacak, adaylar intibak eğitimi kayıt işlemleri ile ilgili yapılacak diğer duyuruları Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden takip edecek.

 

AA