Pakistan, bu öpücükle karıştı

Pakistan, bu öpücükle karıştı

Pakistan'ın en ünlü kadın oyuncularından Humaima Malick, yeni filminde Hintli aktör Emraan Hasmi ile öpüşünce ülke karıştı.

Pakistan’ın en popüler kadın oyuncusu olarak gösterilen Humaima Malick’in 2014 yapımı sinema filmi Raja Natwarla, ülkesinde kaos yarattı. Hintli aktör Emraan Hasmi ile birlikte kamera karşısına geçen oyuncu, filmde iki âşığı canlandırdı. Ne var ki, ikilinin öpüştükleri sahneler, Pakistan’da olay yarattı. Öpüşme sahnelerine sansür uygulanacağı ve filmden bu sahnelerin çıkartılacağı duyuruldu. Malick ise “Pakistan için bu filmdeki asıl sıkıntının, Pakistanlı bir kızın, Hintli bir adamı öpmesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

“MİRASI SATTI”

Pakistan’ın öpüşme sahnelerine olan tutucu yaklaşımına rağmen, Hindistan son yıllarda sinemaya sansür alanında esnek bir tutum sergilemeye başlamış, oyuncuların filmlerdeki yakınlaşmalarına eskisi kadar sık ses çıkarmamaya özem göstermişti. Pakistan’da ise, yakınlaşma sahneleri hâlâ büyük tepki çekmeye devam ediyor. Öyle ki, ülkenin en çok kazanan kadın oyuncusu Malick, öpüşme sahneleri yüzünden ülkesi tarafından Pakistan’ın mirasını satmış olmakla suçlanıyor.

BRİTANYA’DA SANSÜRSÜZ

Yaşananlarla ilgili olarak Malick konuşmasına şöyle devam etti: “Aslında filmde, öpüşme sahnelerinde yer almaya hiç gönüllü değildim ama yönetmenimiz bunun gerekli olduğunu belirtti” dedi. Tipik bir Bollywood filmi olan Raja Natwarlal geçen cuma Britanya’da vizyona girdi. Film, barlarda dans eden Pakistanlı bir kızın, ortağını öldüren bir adamdan intikam almaya çalışan bir Hintli adama âşık olmasını konu alıyor.