Paltosundaki Lastik İzleri, Kendisini Ezen Şoförü Yakalattı

Paltosundaki Lastik İzleri, Kendisini Ezen Şoförü Yakalattı

KONYA'da geçen Perşembe günü yol kenarında cesedi bulunan uyuşturucu satmaktan kayıtlı 21 yaşındaki Hasan Kurçeren'in paltosundaki lastik izlerinden,...

KONYA'da geçen Perşembe günü yol kenarında cesedi bulunan uyuşturucu satmaktan kayıtlı 21 yaşındaki Hasan Kurçeren'in paltosundaki lastik izlerinden, kendisini ezen yakalandı. Hasan Kurçeren'i kamyonetiyle ezdiği öne sürülen nakliyeci 26 yaşındaki İbrahim Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen Perşembe günü merkez Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi Aslım Çöplüğü yakınındaki Saadet Caddesi'nde meydana geldi. Yolun kenarında hareketsiz yatan bir kişi gören çevredekiler polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri yerde yatan kişinin öldüğünü belirledi. Polis yaptığı incelemede cesedin, uyuşturucu kullanmaktan ve hırsızlıktan kaydı olan Hasan Kurçeren olduğunu belirledi. Üzerinden bir bıçak çıkan Kurçeren'in yapılan otopsisinde ise yüzü ve kafatasında kırıklar, vücudunda lastik izi olduğu ve üzerinden bir aracın geçmesi sonucu yaşamını yitirdiği saptandı. Cinayet büro amirliği ekipleri Kurçeren'in, trafik kazası sonucu mu öldüğünü, yoksa cinayete kurban mı gittiğini belirlemek için çalışma başlattı.

PALTODAKİ LASTİK İZİ OLAYI AYDINLATTI

Hasan Kurçeren'in, paltosundaki lastik izinin bir kamyonete ait olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, çevre yollardaki güvenlik kameralarını inceledi. Kurçeren'in cep telefonunun da üzerinde bulunmadığını fark eden polis, Kurçeren'e ait cep telefonu numarasını tespit edip sürekli aradı. Telefona cevap veren bir büfe işletmecisi, telefonun kendisine emanet bırakıldığını söyledi. Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi'ndeki büfe işletmecisi kendisiyle görüşen polise, "'Buralarda zaman zaman gördüğüm biri bu telefonu bana bıraktı. Benden alacaklarını söyledi gitti'" dedi. Polis, bunun üzerine çalışmasını Sancak Mahallesi'nde yoğunlaştırdı. Mahallede park halindeki 42 VT 646 plakalı bir kamyoneti inceleyen polis, kamyonetin lastik izlerinin Kurçeren'in, paltosundaki izlere benzediğini saptadı. Bunun üzerine kamyonet sahibi nakliyeci İbrahim Ç.'nin evine operasyon düzenlendi. Evde bulunmayan İbrahim Ç.'nin, bir arkadaşının otomobiliyle gezmeye gittiği belirlendi. Ankara Caddesi'nde durdurulan otomobilde İbrahim Ç. gözaltına alındı.

'KAZAYLA OLDU, TESLİM OLACAKTIM'

Poliste uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık ve yankesicilik gibi çeşitli suçlardan 25 kaydı bulunan İbrahim Ç. ifadesinde, olay günü kamyonetiyle Tatlıcak Mahallesi'ne giderek Hasan Kurçeren'den 60 liraya eroin satın aldığını söyledi. Eroini aldıktan sonra kent merkezine dönmek için yola çıktığını, ancak Kurçeren'in de kent merkezine gideceğini söyleyip kamyonete bindiğini belirten İbrahim Ç. şunları anlattı:

''Hasan Kurçeren, benimle şehir merkezine kadar gelmek istedi. Ben de kabul ettim. Aslım çöplüğü civarına geldiğimizde aldığım uyuşturucuyu içmek istedim. Uyuşturucuyu içerken, ileriden polis aracına benzeyen bir aracın bize doğru geldiğini gördüm. Bunun üzerine Hasan Kurçeren kamyonetten indi. Ben de kamyoneti çalıştırıp hareket ettiğim sırada, Hasan Kurçeren kapıyı açıp tekrar binmek istedi. Ben hızlanınca ayağını boşluğa attı ve düştü. Düşmesiyle birlikte kamyonetin altında kaldı. Ancak yaklaşan aracın polis olabileceğini düşünerek kaçtım. Kaçtıktan sonra çok vicdan azabı duydum. Teslim olacaktım ama siz beni yakaladınız.'"

İbrahim Ç., cep telefonunu ise Kurçeren'in kamyonete bindikten sonra araca bıraktığını ve orada unuttuğunu, olaydan sonra telefonu fark edip, kendi evinin yakındaki bir büfeye bıraktığını söyledi.

İbrahim Ç. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI