''Panik butonu cehalettir''

''Panik butonu cehalettir''
Güncelleme:

"Hocaların sendikası"nın başkanı söyledikleriyle çelişen bir durumda..

Şiddet gören kadınları korumayı amaçlayan panik butonunu, “Kaybolan aile değerlerinin tamamen yok olacağı” gerekçesiyle eleştiren DİN–BİR SEN Genel Başkanı Lütfi Şenocak, boşanma davasıyla gündeme geldi. Karşılıklı suçlamaların yapıldığı davada Şenocak’ın eşini başka kadınlarla aldattığı da iddia ediliyor.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberiğne göre DİN-BİR-SEN (Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, “şiddetli geçimsizlik” gerekçesiyle eşi Ayşe Şenocak’tan boşanmak için Ankara 7’nci Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Lütfi Şenocak’ın avukatının mahkemeye verdiği dilekçede, davalı Ayşe Şenocak’ın Kuran kursu öğretmeni olduğu anlatılarak “Davalı her geçen gün artarak devam eden aşırı kıskançlığı nedeniyle müvekkilime hayatı zindan etmeyi başarmıştır. Davacının kendisini aldattığı düşüncesiyle müvekkilime evde huzur vermemiştir. Bu davranışları müvekkilimin evden ve eşinden uzaklaşmasına neden olmuştur” dedi.

Dilekçede davalının sık sık davacı eşini evden kovmakta, boşanmakla tehdit ettiği öne sürülerek şöyle denildi:

‘ŞEREFSİZ, EDEPSİZ’

“Tarafların barışması veya uzlaşmalı boşanmaları için çaba gösteren avukatlar yanında ve telefonda davacı eşine ‘p..., şerefsiz, edepsiz’ gibi ağır hakaretlerde bulunmuştur.” 50 bin TL maddi ve 50 bin TL tazminat talebinde de bulundu. Bunun üzerine Ayşe Şenocak mahkemeye cevap dilekçesi verdi.

‘DEFALARCA ALDATTI’

Dilekçede, Lütfi Şenocak’ın kendisini başka kadınlarla aldattığını öne sürülerek, “Bu durumun fark edilmesi üzerine ise eşini aldattığını kendisi de kabul etmiştir. Davacının ailesi de davacıya bu konuda gerekli telkin ve uyarılarda bulunmuştur” denildi. 16 Mart’taki duruşmada dinlenen sendikanın avukatı olan E.M., “Çiftin çocuğu S.Ş. geçen sene bana, annesinin babasını evden kovduğunu, bu nedenle 3-4 aydır sendikada yatıp kalktığını ve boşanmak istediğini söyledi. S.Ş. bana ilk geldiğinde Facebook’ta başka kadınlarla resimlerini gördüklerini, annesinin de bu nedenle boşanmak istediğini belirtmişti” dedi.

‘İMAM NİKÂHLIYMIŞ’

Kadının kardeşi Ö.A da ifadesinde Lütfi Şenocak’ın bir kadınla ilişkisi olduğunu öne sürerek şu iddiada bulundu: “Hatta ben Facebook’ta R.U.’yu araştırdığımda bu kişinin eniştemle imam nikâhlı evlendiğini gördüm. Ancak bu olay ortaya çıktıktan sonra özür diledi. Ancak bu olaydan 3-4 ay sonra eniştemin eve geç gelmeleri, evi ihmal etmeleri sürünce ablam kuşkulandı ve eniştemin İstanbul’daki başka bir bayanla ilişkisi olduğunu öğrendi. Ablam evlilik birliğini devam ettirmek istedi. Ancak Lütfi Bey evliliğe devam ettirmek istemediğini bildirmiş.”

‘Panik butonu cehalettir’

 Şiddet gören kadınların korunması amacıyla uygulamaya konulan panik butonunu yazılı bir açıklamayla eleştiren Lütfi Şenocak şöyle demişti: “Böyle bir uygulamanın arkasında ya cehalet ya da menfaat temini olabilir. Yani hadiseye manevi değerler özümsenmeden, aile ve evlilik hayatının önemi ve gereklilikleri hakkında yeterli eğitim almadan evliliğe adım atan gençler, evliliğin temel taşlarından olan güven, merhamet, şefkat ve güzel hasletlerden yoksun kalabileceklerdir. Bunun sonucunda da ulvi bir değer olan aile ortamına şiddet hakim olacak ve ailenin ne demek olduğunu bilmeyen nesiller büyüyecektir. Tek çare insanların aile olmanın bilincine varacakları iyi bir eğitimden geçmeleridir.”