Papa Francesco İstanbul'da

Papa Francesco İstanbul'da

Para Francesco, mütevazi aracıyla İstanbul'a geldi. Papa Sultanahmet ve Ayasofya'yı gezdi.

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Atatürk Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Papa 1. Francesco, İstanbul'da makam otomobili olarak Renault Symbol istedi. Vatikanda'da Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa'nın bu mütevazı talebi hem şaşırttı hem de yerine getirildi.

Mütevaziliğiyle bilinen, hatta Ankara'da lüks bir araç yerine daha mütevazi bir aracı makam otomobili olarak kullanan Papa 1. Francesco için Sultanahmet ve Ayasofya çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı, meydan vatandaşlara kapatıldı.
 

İŞTE PAPA'NIN ARABASI - FOTO GALERİ

PAPA FRANCESCO MÜTEVAZİ GELDİ - FOTO GALERİ

İLK DURAĞI SULTANAHMET


Papa Francesco, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti. Papa burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte el açıp dua etti. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ilk olarak mihraba ve minberi tanıttı. Mihrap ile ilgili ayetlerden söz eden Yaran, minberden de Cuma namazında hutbe vermek için yararlanıldığını anlattı. Minberden Cuma namazında okunan Nahl Suresi 90. ayetinden, “Allah adaleti emreder, iyiliği emreder; akrabaya vermeyi, yardım etmeyi emreder. Çirkinliği yasaklar, İslam’a uymayan konuları yasaklar. Taşkınlığı, azgınlığı yasaklar. Sizden de buna uymanız beklenir” alıntısını yaptı.
screenshot_2-041.jpg

Daha sonra Papa ve Müftü Yaran, Sultanahmet Camii’nde bir müddet dua etti. Yaran, ayrıca camide çini ve lalenin bulunduğunu belirtti. Lalenin İslam dininde Allah’ı sembolize ettiğini dile getirdi. Papa Francesco'nun beyaz bir kutu hediye ettiği Rahmi Yaran, şu an dünyanın duaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Daha sonra Papa ve Yaran, Sultanahmet Camii'nden ayrıldı. Papa Francesco buradan Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti.


AYASOFYA'YI GEZDİ

screenshot_3-022.jpg

PAPA'NIN GEÇİŞİ SIRASINDA YOLLAR KAPATILDI

Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Papa Francesco'nun konvoyu, geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet Meydanı'na doğru hareket etti.

Sahil yolunu kullanarak Sultanahmet Meydanı'na doğru ilerleyen konvoy nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik polisleri, konvoyun geçişi sırasında yolu trafiğe tamamen kapattı. Bu arada, konvoyu polis helikopteri de yukarıdan takip etti. Papa'nın konvoyunun geçişinin ardından sahil yolu trafiğe açıldı.
1778671.jpg

O YOLLAR KAPALI OLACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Papa Francis'in İstanbul'u ziyareti sırasında Sahil Yolu'nun farklı saatlerde kapatılacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü , Papa Francesco’nun İstanbul’u ziyareti sırasında 2 gün boyunca Sahil Yolu’nun farklı saatlerde kapatılacağını belirterek, sürücüleri uyardı.

Emniyet’den yapılan yazılı açıklamada, "Papa Francesco’nun 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde ilimiz ziyaretleri nedeniyle alınan emniyet tedbirleri çerçevesinde İlimiz sahil Kennedy Caddesi farklı saatlerde trafiğe kapatılacağından sürücülerimizin alternatif yolları kullanmaları uygun olacaktır. Alternatif yollar: D-100 Güney Yol, D-100 Kuzey Yol, 10. Yıl Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı."