Papa için şok iddia !

Papa için şok iddia !
Güncelleme:

Bir İngiliz gazetesi, Papa'nın Türkiye'de öldürülebileceğini yazdı.

Bİngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesi bugün birinci sayfadan verdiği haberinde Vatikan’ın IŞİD’in Papa Francis’e Müslüman bir ülkede suikast girişiminde bulunmasından korktuğunu yazdı. BBC de The Daily Telegraph’ın haberine atfen "IŞİD Papa’yı Türkiye’de öldürebilir" yorumunu başlık yaptı.

Gazete Irak’ın Vatikan Büyükelçisi Habib El-Sadr’ın İtalyan La Nazione gazetesine yaptığı uyarıya yer verdi. Papa, Pazar günü çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye ilk ziyaretini yapacak. Papa’nın, Pazar günkü Arnavutluk gezisinden sonra  Kasım ayında Türkiye’yi ziyaret edeceğine işaret eden Habib El-Sadr, Papa’nın Türkiye’de IŞİD saldırısına uğrayabileceği tehlikesine değindi.



Pazar günü Arnavutluk’u ziyaret etmeye hazırlanan Papa’ya yönelik IŞİD tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen El-Sadr  Arnavutluk’un yanısıra  Papa’nın Türkiye’de de saldırıya açık olduğunu ileri sürdü.

Diplomatik  çevrelerden öğrenildiğine göre Papa’nın Türkiye ziyareti 28 Kasım’da başlayacak.
Papa’nın 30 Kasım’da Fener Rum Patrikhanesi’nde Aziz Andreas yortusuna katılması bekleniyor. Papa Ankara’da da resmi temaslarda bulunacak.

IŞİD militanları, son haftalarda  halifeliklerini Roma’ya kadar uzandıracaklarını ve bayraklarını Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda dalgalandıracaklarını iddia etmişlerdi.