Papa isim vermeden bombaladı !

Papa isim vermeden bombaladı !
Güncelleme:

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko isim vermeden Türk yetkilileri eleştiri yağmuruna tuttu.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, sabah ayininde, "Öfke ve susturma isteği, bir insanın diyalog kurmayı bilmediğinin, açık fikirli olmadığının işaretidir" dedi.

Papa konuşmasında Türkiye'nin adını zikretmese de İtalyan basını bu sözlerin hedefinde Türk yetkililerin olduğu izleniminin doğduğunu yazdı.

Papa, selefi Emerit Papa 16'ncı Benediktus'un 88'nci doğum günü için dün sabah bir ayin düzenledi ve buradaki konuşmasında "diyaloğa girmeyenlerin Tanrı'ya itaat etmediğini" de söyledi.

La Repubblica, Papa'nın geçen pazar günü düzenlediği "Ermeni şehitliğinin 100. yılı" ayininde "soykırım" sözcüğünü kullanmasının Türk yetkilileri kızdırdığını hatırlattı ve "Doğrudan bir referans vermese de Papa'nın sözleri, Türkiye'den siyasi ve dini yetkililerin tepkilerine yönelik bir yorum gibi görünüyor" diye yazdı.

La Repubblica gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, "Açık ki, 'susturmak isteyenlerin öfkesi' ifadesi, özellikle geçen salı günü Papa Françesko'nun çıkışını 'kınayan' ve kendisini 'bu yanlışa bir daha düşmemeye' davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılan tona yönelik" denildi.

Gazete ayrıca, Etyen Mahçupyan'ın "Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansız" şeklindeki sözlerinin ardından Başbakanlık Başdanışmanı görevinden ayrıldığını da yazdı ve "Bir Türk başbakana danışmanlık yapan ilk Ermeni olan Mahçupyan, tarihi gerçeklik uğruna görevi bıraktı" dedi.