Papa'ya ''HOŞGELMEDİN'' mektubu !

Papa'ya ''HOŞGELMEDİN'' mektubu !

Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen dindar Milli Gazete'den Papa'ya manifesto gibi mektup..

Milli Gazete, katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus için "Hoş gelmedin" manşetini attı.

Sekiz sütuna atılan manşetin altında Papa'nın karartılmış yüzünü kullanan gazete, manifestoyu andıran mektubu yayınladı.

ERDOĞAN'A GÖNDERME

Erdoğan'ın Papa'ya davet yazdığı davet mektubunda kullandığı "Kutsiyetpenahları Papa Fransuva" hitabına gönderme yapan gazete, "Kutsiyetpenahları Papa Fransuva hitabıyla başlayan bir mektupla çağrıldın ülkemize. O, elindeki mektubun zarfını biz de açtık. Okuduk ve yazılanları REDDETTİK. Bunu bil." sözleriyle mektuba başladı.

Ayasofya için "Bir gün, ama mutlaka bir gün; Fatih’in torunları, “Fethin emanetçileri” Ayasofya’ya biletle değil, abdestle de girecek!" ifadelerine yer veren açıklamada "Ayaklarınızın altına kırmızı halılar serilecek.. İltifatlar yapılacak.. Hoş geldiniz denecek size…" deniliyor.

Hristiyan dünyasının liderinin Türkiye'ye gelişine Milli görüşün medyadaki temsilcisi Milli Gazete, yayınladığı mektupla neden karşı olduklarını açıkladı. Birinci sayfanın yarısını kapatan mektupta Papa'ya sert eleştiriler yöneltiliyor. 

TEK MAKBUL DİN İSLAM

"Diyalogtan ve barıştan bahsederken, kadına, kız çocuklarına, kölelere özgürlüğünü ve haklarını hangi inancın verdiğinden gerçekten haberdar değil misiniz? Savaşa girerken bile “yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve ağaçlara” zarar vermeyi yasaklayan bir dinden haberiniz yok mu? İnansın-inanmasın tüm insanların huzurunu hedefleyen başka bir inanç görmediniz mi, duymadınız mı şimdiye kadar?

Sizi “diplomatik dille” övenler önemli birşeyden bahsetmeyi unutmuş. Biz elhamdülillah Müslümanız. Ve inançlı insanlar için dinlerarası dialogla alakalı en makul tavır şudur; “İndallah’ta tek makbul din İSLAM’dır”

DİYALOG SAFSATASI

Şunu bil! Diyalog safsatasının “putlarını kırdık” sen gelmeden. Boşuna nefes tüketme.

Şunu da unutma Ey Papa! Yedi düvel yüklendi ama “bu necip milletin imanını” yüreğinden söküp alamadı.

*

Ankara’dan sonra İstanbul’a da geleceksin…

AYASOFYA'YA BİLETLE DEĞİL ABDESTLE GİRECEK

İstanbul, Efendimiz (s.a.v.)’in müjdesiyle, “kutlu askerlerin” fethiyle şereflendi. Diğer haleflerin gibi sen de Ayasofya’yı ziyaret edeceksin.. Hatırlatalım; fethin ruhunu çalamazsın! Ayasofya fethin mührüdür. Fethin bu mührü, bu millete emanettir! O’nu söküp alamayacaksınız…

Bir gün, ama mutlaka bir gün; Fatih’in torunları, “Fethin emanetçileri” Ayasofya’ya biletle değil, abdestle de girecek!

KIRMIZI HALILAR SERİLECEK

Tüm bunlara rağmen maalesef ülkemizde eliniz sıkılacak..

Törenler yapılacak;

Ayaklarınızın altına kırmızı halılar serilecek..

İltifatlar yapılacak.. Hoş geldiniz denecek size…

İslam dünyası karış karış işgal edilirken. Koalisyon güçleri Irak’ta 2 milyon Müslümanı katlederken, Afganistan’dan her gün onlarca Müslümanın öldürüldüğü haberlerini alırken.. Tüm bunlar karşısında tavrınızı biliyorken.. Ne Vatikan’ın devlet başkanı sıfatınızla.. Ne de Hıristiyan dünyasının Papa’sı misyonunuzla size hoş geldiniz diyemiyoruz."

Mektubun tamamı için tıklayınız..