Para sayma makineleri ortada kaldı

Para sayma makineleri ortada kaldı

17 Aralık operasyonu kapsamında el konan malzemeler sahipsiz kaldı.

Bakan çocuklarının da adının karıştığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından, operasyon kapsamında el konan malzemeler sahipsiz kaldı.

Bakan çocuklarının da adının karıştığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından, operasyon kapsamında el konan malzemeler sahipsiz kaldı. Para, altın ve para sayma makineleri adliyenin eksi dördüncü katındaki emanet bölümünde bekletiliyordu. Geçtiğimiz günlerde Reza Zarrab’ın adamı olduğu ifade edilen Abdullah Happani ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler adliyeye gelerek, emanette bekletilen paralarını faiziyle birlikte geri almışlardı.

Taraf’ın edindiği bilgilere göre, adliyenin emanet bölümünde iki adet para sayma makinesi hâlâ “alınmayı” bekliyor. Uygulamaya göre, adli emanette eşyası bulunan kişi soruşturma savcısından eşyayı alabileceğine dair onayı aldıktan sonra, adli emanet savcısının nezaretinde eşyalarını teslim alıyor. 17 Aralık’ın sembollerinden biri haline gelen para sayma makinelerini ise kimse almadı. Konuyla ilgili olarak Taraf’a konuşan Güler’in avukatı Fehim Güneş, paraları alıp para sayma makinelerini neden almadıkları sorusunu yanıtlarken polisi suçladı. Güneş, “Para sayma makinesini Emniyet’in olduğu için almadık. Makinelerin bize değil, emniyete teslim edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Oysa, savcı Ekrem Aydıner’in talimat yazısında iki adet para sayma makinesinin Barış Güler’e ait olduğu yazıyor. Güler’in makineleri almaması durumunda ise, adli emanet savcılığı Güler’e bir ay içerisinde tebligat çıkartacak ve makineleri gelip almasını isteyecek. Güler yine makineleri almazlarsa, savcılık para sayma makinelerini Valiliğe bağlı Milli Emlak Müdürlüğü’ne gönderecek. Daha sonra makineler ihale yöntemiyle satılacak ve parası hazineye kalacak.