Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme !

Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme !

Paralel yapı operasyonuyla tutuklanan 8 kişinin avukatı itirazda bulundu.

22 Temmuz operasyonu kapsamında Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu 8 polisin tutuklanmasına avukatları itiraz etti.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunan avukatlar, 8 kişinin serbest bırakılmasını talep etti.

Avukat Hüseyin Ataol'un müvekkili Mesut Yılmaz'ın tutukluluğuna itirazını içeren dilekçesinde, "Özellikle şüphelinin sağlık durumunun ciddiyeti ve tutuklama tedbirinin sağlık durumunu daha da kötüleştirerek, telafisi imkansız zararlar doğuracak olması, ikametgahının belli olması, uzun yıllardır devlet memuru olması, kaçacağı yönünde hiçbir emare bulunmaması, görevden uzaklaştırılmış olması sebebiyle varsayılan delilleri karartma imkanının bulunmaması ve isnat olunan suçlar soruşturma izni gerektirmesine rağmen yargılama engeli bulunmadığından söz edilmesi gerekçeleriyle müvekkilin serbest yargılanmasına karar verilmesini talep ederiz" denildi. Diğer şüphelilerin avukatları da benzer dilekçelerle tutukluluğa itiraz etti.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında tutuklanan aralarında Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 23 kişi için ise itirazların önümüzdeki hafta yapılacağı öğrenildi.

YURT ATAYÜN DE TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ

22 Temmuz Operasyonu'nda önceki gün 11 kişiyle birlikte tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün avukatı da tutukluluğa itiraz etti. Bugün ilk olarak, 25 Temmuz'da tutuklanan ve aralarında Emniyet Müdürü Mesut Yımaz'ın da bulunduğu 8 polisin tutuklanmasına avukatları itiraz etti. Saat 16.00 sıralarında da Yurt Atayün'ün avukatı Cemalettin Mutlu, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunarak müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu.