'Paralel Yapı'nın sızmasını böyle önleyecekelr

'Paralel Yapı'nın sızmasını böyle önleyecekelr

HSYK seçiminin kazananı Yargıda Birlik Platformu, aralarına 'paralel yapı'ya çalışan kişilerin sızmaması için ilginç bir yöntem geliştirdi.

HSYK seçiminin kazananı Yargıda Birlik Platformu (YBP), bugün Yargıda Birlik Derneği adıyla dernekleşti. 85 kişiyle kurulan Derneğin 15 kişilik geçici yönetim kurulu da belirlendi. Dernek yönetim kurulunun oybirliği ile hakim savcılara üyelik daveti gönderilecek. Derneğe doğrudan üye olmak isteyenler için de üç dernek üyesinin referansı şartı aranacak. “Cemaatin yargıdaki etkinliğini kırmak” hedefiyle kurulan dernek 81 ilde örgütlenecek.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçiminin kazananı Yargıda Birlik Platformu (YBP) bugün Yargıda Birlik Derneği adıyla dernekleşti. 85 kişiyle kurulan Derneğin 15 kişilik geçici yönetim kurulu da belirlendi. Dernek yönetim kurulunun oybirliği ile hakim savcılara üyelik daveti gönderilecek. Dernek tüzüğüne göre “onursal üyelik” ve “doğrudan üyelik” olarak iki tip üyelik belirlendi. Doğrudan üye olmak isteyenler için de üç dernek üyesinin referansı şartı aranacak. Onursal üyeler kurucu üyelerle aynı statüde olacaklar. www.yargidabirlik.org adıyla derneğin resmi web sitesi de faaliyete geçti.

BİR GÜNDE 500’Ü AŞKIN BAŞVURU

Yargıda Birlik Platformunun dernekleşme çalışmaları sona erdi ve Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne yapılan başvuru ile YBD faaliyete geçti. Derneğe sadece dün 525 hakim ve savcı üyelik başvurusu yaptı. HSYK seçimine yönelik oluşturulan ve bünyesinde sosyal demokratlar ile ülkücüleri de barındıran YBP böylece kurumsal bir yapıya büründü. “Cemaatin yargıdaki etkinliğini kırmak” hedefiyle kurulan dernek 81 ilde örgütlenecek. Derneğin kuruluş açıklamasında şöyle denildi:

'BİRLİK RUHU KORUNACAK'

“Yargıda Birlik Platformu yargıdaki güven kaybının yeniden tesisi amacıyla oluşmuş tüm siyasi düşünce, felsefe veya dini inanç ve anlayışlara eşit mesafede durarak güçlenmiş ve bu gücün etkisiyle de gelinen an itibarıyla önemli başarılara imza atmıştır. Bu anlamda platformun meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesindeki katkısıyla yeni HSYK’nın oluşumundaki payı tartışmasızdır. Platformun oluşumuna hayat veren anlayış dernekleşme sürecinde de korunmuş platform her türlü siyasi tartışmalardan uzak durarak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temel amacı altında yargıya olan toplumsal güveni korumak için dernekleşme şeklinde yeni bir adım atmıştır. Burada ısrarla vurgulamak isteriz ki derneğimizin kuruluş felsefesinde yer alan bu birlik ruhunun sürekli korunacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

'SENKRONİZEYİZ '

Biliyoruz ki, yargının sorunları çoktur ve yolumuz uzundur. Ancak geldiğimiz süreç göstermiştir ki; birlik ve beraberliğimiz sayesinde her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz. Tüm zorunluklara rağmen başarıya ulaşabileceğimize inancımız tamdır. Yargıda Birlik Projesi’nin anlamını ve önemini idrak ederek kişisel beklentilerini bir kenara bırakıp aynı makinanın farklı parçaları gibi senkronize davranan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

AKYÜREK: HER YÖNÜYLE FARKLI BİR DERNEĞİZ

Yönetim Kurulu üyesi Ankara 9. Ticaret Mahkemesi Başkanı Ayhan Akyürek Hürriyet Dünyası’nın derneğe üye kayıtlarının nasıl yapılacağı sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Her yönüyle farklı bir dernek olacağız. Derneğimize kurucu üye olmak için binlerce meslektaşımız başvurdu. Ancak fiili imkansızlık nedeniyle 85 kurucu üye ile dilekçemizi verdik. Onursal üyelik ve doğrudan üyelik şeklinde iki tip üyeliğimiz olacak. Onursal üyelere yönetim kurulu oybirliği ile isim belirleyerek davet mektubu gönderecek. Doğrudan üyelik başvurusunda ise üç dernek üyesinin referansı şartı aranacak.”

İŞTE YBD GEÇİCİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1-Ayhan Akyürek
2-İlhan Ayaz
3-Ali Çalık
4-Şerafettin Elmacı
5-Cafer Ergen
6-Mehmet Gökpınar
7-Musa Heybet
8-Dr Birol Kırmaz
9-Harun Kodalak
10-Abbas Özden
11-Dr Gürsel Özkan
12-Erkan Özkaya
13-Hakan Pektaş
14-Fethi Sayın
15-Hakan Yüksel