Partizan: 0 - Beşiktaş: 4

Partizan: 0 - Beşiktaş: 4

Stat: FK PartizanHakemler: Paolo Silvio Mazzoleni, Riccardo Di Firoe, Matteo Passeri (İtalya Futbol Federasyonu)Partizan: Lukac, Volkov, Stankovic, Cirkovic, B. Ilic, Stevanovic, Zivkovic (Dk. 67 Grbic), Drincic (Dk. 61 Markovic), Pantic, Lazovic (Dk. 62

Stat: FK Partizan

Hakemler: Paolo Silvio Mazzoleni, Riccardo Di Firoe, Matteo Passeri (İtalya Futbol Federasyonu)

Partizan: Lukac, Volkov, Stankovic, Cirkovic, B. Ilic, Stevanovic, Zivkovic (Dk. 67 Grbic), Drincic (Dk. 61 Markovic), Pantic, Lazovic (Dk. 62 Ninkovic), Skuletic

Beşiktaş: Tolga, Necip, Sivok, Pedro, Motta, Veli, Atiba, Olcay, Gökhan Töre (Dk. 64 Kerim Frei), Oğuzhan Özyakup (Dk. 78 İsmail Köybaşı), Demba Ba (Dk. 69 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 18 Veli Kavlak, Dk. 45 Demba Ba, Dk. 52 Oğuzhan Özyakup, Dk. 54 Gökhan Töre (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 14 Olcay Şahan, Dk. 31 Motta (Beşiktaş), Dk. 42 Volkov, Dk. 75 Ilic (Partizan)

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3. maçında Beşiktaş, konuk olduğu Sırbistan temsilcisi Partizan'ı ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçta 4-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'daki Partizan Stadı'nda oynanan ve İtalya Futbol Federasyonu'ndan hakem Paolo Silvio Mazzoleni'nin düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a farklı galibiyeti ve 3 puanı getiren golleri 18. dakikada Veli Kavlak, 45. dakikada Demba Ba, 52. dakikada Oğuzhan Özyakup ve 54. dakikada da Gökhan Töre kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş, grupta puanını 5'e çıkarırken, Partizan ise 1 puanda ve son sırada kaldı.

Grubun diğer maçında ise İngiltere temsilcisi Tottenham Hotspur, Asteras karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapattırken mücadeleyi de 5-1 kazandı. Tottenham Hotspur'un gollerini 13, 76 ve 81. dakikalarda Kane, 30 ve 66. dakikalarda da Lamela attı. Asteras'ın tek golünü ise 86. dakikada Barrales kaydetti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile farkı 3’e çıkardı. 52. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Olcay topu ceza sahası çizgisinde bulunan Gökhan’a attı. Gökhan’ın bekletmeden attığı pasla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek golünü attı: 0-3.

Beşiktaş, oyun disiplinini kaybeden rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyarken, günün başarılı ismi Gökhan Töre ile 4. golü buldu. 54. dakikada rakibin hatalı pasında topla buluşan Demba Ba, topu Gökhan Töre’ye gönderdi. Topla ceza sahasına giren Gökhan Töre, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-4.

Karşılaşmada baştan sona üstün bir performans ortaya koyan Beşiktaş, Partizan’ı 4-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

CİHAN