Patrik Bartholomeos, Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

Patrik Bartholomeos, Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

Hırıstiyan Ortodoks dünyasının ruhani lideri Patrik Bartholomeos ve beraberindeki din adamları, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

Hırıstiyan Ortodoks dünyasının ruhani lideri Patrik Bartholomeos ve beraberindeki din adamları, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Patrik Bartholomeos’u Büyükelçi Kerim Uras, yeni büyükelçilik binasının kapısında karşıladı.

Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyet, Büyükelçi Uras ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Büyükelçilik'ten ayrılan Bartholomeos, çıkışta Büyükelçi Uras ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Basın mensuplarına görüşmeye ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Uras, “Çok güzel bir görüşme oldu. Türk-Yunan ilişkilerinin düzelmesi, oradaki azınlık koşullarının iyiye doğru gitmesi, Heybeliada Ruhban Okulu, azınlık mallarının iadesi, kaydedilen ilerlemeler. Aklınıza gelebilecek her konuya temas ettik. Geleceğe ilişkin projeler hakkında bilgi verdiler. Yetimhane iade edildi. Yetimhanenin gelecekte nasıl kullanılacağını ifade ettiler. Biliyorsunuz diyalog ve çevrecilik enstitüsü olacak.” dedi.

Heybeliada Ruhban Okulu’na ilişkin ise Uras, “Gerçekçi bir insan... Her şeyin farkında. Beklentisinin o yönde (açılması) olduğu kesin. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah o noktaya da geleceğiz. Ona çok daha üstte karar verilecek.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Uras, “Çok önemli bir ziyaret oldu. Çok sevindik doğrusu. Yeni sefaretimizi de onurlandırmış oldular. Türk-Yunan dostluğu için de, bizim toplumsal barışımız ve azınlığın statüsü bakımından da çok önemli bir ziyaret oldu.” ifadelerini kullandı. CİHAN