Payas Anafen öğrencisi, TOEG sınavında tüm soruları doğru yaptı

Payas Anafen öğrencisi, TOEG sınavında tüm soruları doğru yaptı

Bu yıl ilk defa yapılan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, din kültürü ve İngilizce derslerinden tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan Payas Anafen Dershanesi öğrencisi Tarık Polat.

Bu yıl ilk defa yapılan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, din kültürü ve İngilizce derslerinden tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan Payas Anafen Dershanesi öğrencisi Tarık Polat Türkiye 1.’si oldu.

Payas Anafen Dershanesi Müdürü Süleyman Çaka, önemli bir başarı gösteren Tarık Polat'ın 5. sınıftan bu yana dershaneye devam ettiğini hatırlattı. Polat’ın örnek bir öğrenci olduğunu aktaran Süleyman Çaka, okuldaki düzenli ders çalışmasına dershanenin de katkısıyla başarıyı yakaladığını ifade etti. Çaka, “Bu sonuçtan çok mutluyuz. Dershanelere olan ihtiyacı bir kez daha görmüş olduk. Dershanedeki dokümanlar ile özverili bir şekilde saygı, sevgi ve hoşgörü ortamında gerçekleştirilen çalışma soncu bu başarının geldiğine inanıyoruz.” dedi.

Tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan Tarık Polat ise, beşinci sınıftan beri dershaneye devam ettiğini ve hedefini o zamandan belirlediğini söyledi. Koyduğu hedef üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Tarık Polat, “Her yıl sınav sistemi değişe de öğretmenlerimiz bize çalışanın her zaman kazanacağını söyledi. Bende ona göre çalışmalarımı sürdürdüm. Dershane etütlerinde bazen sıkıldığımız oldu ama bunun sonucunda başarı geldi, çok mutluyum.” diye konuştu.

Öğrenci velisi Nazmi Polat, oğlunun 5. sınıftan beri gittiği dershanenin okuldaki derslerine de büyük katkısının olduğunu vurguladı.
CİHAN