PayPal Türkiye'den çekiliyor !

PayPal Türkiye'den çekiliyor !

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’den çekiliyor.

PayPal kararına gerekçe olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddini gösterdi.

Alınan karar uyarınca 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren Türkiye'deki müşterilerPayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.

PayPal müşterileri bu sürede hesaplarına giriş yaparak, varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilecek.

Müşteriler PayPal'ın bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilecek.

'İzinlerin alınması için çalışmalar sürecek'

PayPal'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, gelecekte Türkiye'deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtildi.

Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan Amerikan şirketi PayPal; ABD'nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

İşte PayPal'dan yapılan o açıklama:


PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Bakiyenizi çekmek için:

Hesabınıza giriş yapın.
Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden “Para Çekin”i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve “Devam”ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından “Gönder”i tıklayın.

Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5 - 7 gün arası sürebilmektedir.

Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.    

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için  teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

BBC Türkçe