"Paylaşmaya Değer Fikirler" Başkent'te Sunulacak

"Paylaşmaya Değer Fikirler" Başkent'te Sunulacak

Teknoloji, eğlence ve tasarım dünyasında "paylaşmaya değer fikirler"in aktarıldığı "TEDx Ankara Citadel 2016" etkinliği Ankara'da yapılacak

ANKARA (AA) - Teknoloji, eğlence ve tasarım dünyasında "paylaşmaya değer fikirler"in aktarıldığı "TEDx Ankara Citadel 2016" etkinliği Ankara'da düzenlenecek.

Her yıl Ankara Kalesi'nde bulunan müzelerde gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl "ilham kaynağı" anlamına gelen "Muse" teması ile 30 Mayıs'ta Gökyay Satranç Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Teknoloji, eğlence ve tasarım dünyasında "paylaşmaya değer fikirler" ruhuyla yola çıkan TED organizasyonu, dünyanın farklı noktalarında yerel ve bağımsız TEDx etkinlikleri ile düşünce paylaşım platformları sunmaya devam ediyor.

Etkinlik, Ankara Kalesi'nde bulunan müzelerde, 2013 yılında Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde "Yaşam Yolu", 2014'te Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde "Şifreler ve Semboller" temalarıyla düzenlendi.

Etkinlik, bireye ve topluma doğrudan değer yaratan, yaşam kalitesinin artmasına yardım eden, inovasyona dönüşmüş ya da dönüşme potansiyeli taşıyan yaratıcı fikirlerin, ilham kaynaklarının değerlendirileceği bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Yaşamlarından ve deneyimlerinden çok değerli paylaşımlarda bulunacak "TEDx Ankara Citadel 2016"nın konuşmacıları ise yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.

Canlı olarak da yayınlanacak etkinlik, "facebook.com/TEDxAnkaraCitadel" ve "twitter.com/TEDxAnkaraCitadel" adreslerinden de takip edilebilecek.

- TED ve TEDx nedir?

TED, "Yaymaya Değer Düşüncelere Adanmış", günümüzün önde gelen düşünce liderlerince 18 dakika veya daha kısa ve güçlü konuşmaları sunan, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Kanada British Columbia'da bulunan Vancouver kentinde her yıl düzenlenen TED konferansında gerçekleştirilen etkinlik, "www.ted.com" internet adresi üzerinden ücretsiz olarak paylaşılıyor.

TED etkinliği kapsamında, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan ve Daniel Kahneman gibi dünya çapındaki gönüllülerin konuşmaları ve proje sunumları tercüme edilerek, metinleri ve alt yazıları yerel dillerde takipçilere sunuluyor.

TEDx, "Paylaşmaya Değer Fikirler" düşüncesiyle, yerel olarak organize edilen topluluklar, organizasyonlar ve bireyler arasında TED benzeri deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

"TEDx Ankara Citadel", TED konferansının rehberliğinde, bağımsız olarak organize ediliyor.