• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Muğla HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Pazarcılardan Karaçulha Pazarı Uygulamasına Tepki

Pazarcılardan Karaçulha Pazarı Uygulamasına Tepki
11.02.2012 11:32

Fethiye’ye bağlı Karaçulha beldesinde belediye tarafından yap-işlet-devret modeliyle ihalesi yapılan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan semt pazarı projesine pazarcıların tepkisi devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Fethiye Sabit Seyyar pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, “Bu pazaryeri için pazarcı esnaflarımızdan oldu bitti anlayışı ile fahiş fiyatta para toplamak yasal olmadığı gibi ayıptır. Hiçbir Belediye, kanunlarımızı hiçe sayarak mevzuatları harici işi amacı dışında, şeffaflık ve rekabeti önleyici şekilde yapamaz diyerek Söz konusu pazarda, tezgâh açarak evine ekmek götürmeye çalışan pazarcı esnaflarımız Odamızın üyesidir. Konuyla ilgili genel bilgiyi kendilerine anlattığımız gibi, resmi makamlarımıza da müracaatlarımızı yaptık. Pazarcı esnaflarımızdan, oldubitti anlayışı ile fahiş fiyatta para toplamak, yasal olmadığı gibi ayıptır. Çünkü pazarlarda bu kadar çok para kazanılmadığını esnaflarımız gayet iyi bilmektedir” dedi.

Başkan Ahmet Korkmaz “Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası olarak kesinlikle Karaçulha pazarının üstünün örtülmesine karşı değiliz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde 1 m2 yerin toplam maliyeti 600-700 TL’yi geçmemektedir. Oysa söz konusu firma, elimizdeki sözleşme örneğine göre 10 m2’ye 14 Bin 750 TL esnaflarımızdan talep etmektedir. Rakamlara KDV dâhildir. Ayrıca sözleşmede görüleceği üzere esnaftan yılda 600 TL temizlik vb. ücretler alınacağı gibi Belediyede haftalık işgal bedelini alacak olup, miktarı belirtilmemiştir. Esnaflarımızın pazardaki yarınlarına yönelik hak talep edebilecekleri hiçbir şey yoktur. Şirket veya Belediye istediği zaman esnafın haklarını fesih edebilecektir. Buna benzer bir uygulama, ülkemizin hiçbir yerinde de yoktur. Esnaflarımızdan, bu hususta şimdiye kadar olduğu gibi telaşa kapılmadan, ileride büyük mağduriyetleri olabileceği nedeniyle beklemeleri gerekmektedir. Birilerine maşalık yapmak isteyen kişilerin, sözlerine inanmamalarını bu hususta en sağlıklı bilgiyi Odamızdan alınması, uyarılarımızı esnaflarımıza bir kez daha yapmak istiyorum. Oda olarak Fethiye Kaymakamlığımızın, Karaçulha pazaryeri hususlarındaki belirsizliği biran önce gidereceğinden de en ufak bir şüphemiz yoktur. Karaçulha Belediyemizden Fethiye İlçesinde yapılan ihaleyi hiç kimse duymadığı halde, sadece Antalya da faaliyet gösteren, söz konusu şirketin duyarak, ihaleye tek başına katılması, haberdar olması hakkında bilgilendirilmemiz gerektiğini kamuoyuna açıklıyorum” diye konuştu.

88
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim