''Pentagon üzülse de füzelerimiz hedefleri vurdu''

''Pentagon üzülse de füzelerimiz hedefleri vurdu''
Güncelleme:

Rusya füzelerinin İran'a düştüğü iddiası üzerine Moskova'dan alaycı bir açıklama geldi.

Amerikan basının ortaya attığı ancak hem Rusya hem de İran tarafından yalanalanan "Rus füzeleri İran'a düştü" iddiasıyla ilgili, Moskova'dan kapsamlı ve alaycı bir açıklama daha geldi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Hazar Denizi’nden önceki gün fırlatılan tüm füzelerin Suriye’de belirlenen IŞİD ve El Nusra Cephesi’ne ait hedefleri vurduğunu iddia etti. Amerikan basınında çıkan Rus füzelerinin İran’a düştüğü yönündeki iddiaları, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yalanladı.

Konaşenkov, "CNN’den farklı olarak bilgilerimiz anonim kaynaklara dayanmıyor. Tüm füze fırlatışları eş zamanlı olarak kayda alınıyor ve kamuoyu ile paylaşılıyor" dedi. Pentagon için üzücü ve beklenmedik olsa da, IŞİD altyapılarına yönelik Hazar’dan fırlatılan hassas füzelerin hedeflerine ulaştığını öne süren Konaşenkov, "Gerçek olan bu. Aksi durumda Suriye’de terör örgütü IŞİD unsurlarının neredeyse aynı anda kendiliğinden patladığını düşünmek gerekecek" eleştirisi getirdi.

Brüksel’de düzenlenen NATO toplantısı sonrası ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’in, Rusya’nın önümüzdeki günlerde zayiat vermeye başlayacağı yönündeki açıklamalarına Rus Sözcü Konaşenkov, tepki gösterdi. Carter’in açıklamalarının dünyanın geri kalanı ile ilgili şüpheci yaklaşımlarının bir sonucu olduğunu ifade eden Konaşenkov, “Maalesef, bu ifadeler ABD hükümetinin temsilcilerinin siyasi kültür seviyesini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Etiketler abd Rusya İran Pentagon