Periscope artık Android'lerde !

Periscope artık Android'lerde !
Güncelleme:

Sadece iOS telefonu olanların kullanabildiği Periscope uygulamasını Androidlerde kullanabilecek.

Twitter, kullanıcılara cep telefonu aracılığıyla canlı yayın deneyimi yaşatan Periscope’u, Android cihazlar için de kullanıma sundu.

Geçtiğimiz aylarda resmen kullanıcıların hizmetine sunulan ve büyük ilgi görenPeriscope şimdi  de Android’de.

Konuyla ilgili Twitter’ın blog sayfasında yapılan açıklamada şunlar yer aldı: Periscope sadece iOS ile kullanılıyordu, Bugün Periscope’un artık Android’de de kullanılmaya başlandı.Bundna sonra 4.4 ve üstü versiyonu kullanan Android sahipleri Periscope’u Google Play’den indirebilir.

Android’deki Periscope, Periscope kullanıcılarının sevdiği her bir özelliğe sahip:

Özel veya herkese açık yayınlar yapın, sadece takip ettiklerinizden yorum kabul edin ve kalp göndererek veya sohbet ederek bir Periscope yayıncısıyla iletişime geçin. Sadece Android’e özel bir kaç özellik de bulunuyor: 

- Uygulama, Android kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği modern bir tasarıma sahip.

- Android kullanıcıları bildirim ayarları üstünde kontrole sahip.Bu bildirimler, Twitter’da takip ettiğiniz biri Periscope’ta ilk kez aktif olduğunda “İlk Yayın Bildirimi”, Periscope’ta takip ettiğiniz biri bir başkasının yayınını paylaştığında“Paylaşma Bildirimi” adıyla adlandırıldı. 

- Android’deki Periscope, yayın izlerken sizi biri aradığında veya size biri mesaj attığında kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan “Tekrar Başlat bildirimi” seçeneğini sunuyor. 

- Android’deki Periscope kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor. Yayıncının herhangi bir dosya yüklemesine gerek kalmadan, replay’ler kayıta alınır. Bu da yayıncılara zaman kazandırır ve telefondaki değerli telefon haznesini korumanıza yardımcı olur!