Perşembe günü müsteşar, bugün Bakan oldu

Perşembe günü müsteşar, bugün Bakan oldu

Perşembe günü Gümrük Müsteşarı olarak atanan Cenap Aşçı, Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirildi.

Türk siyaset tarihinde ilk kez Geçici Seçim Hükümeti kuruldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisiyle birlikte 12 AK Partili, 2 HDP’li, 1 MHP milletvekili ile 11 bağımsızdan oluşan kabinesini açıkladı. Perşembe günü Gümrükler Genel Müdürü görevini yaparken Gümrük Müsteşarı olarak atanan Cenap Aşçı dün ise yeni kabinede Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirildi. Aşçı bugün ise eski Bakan Nurettin Canikli’den görevi devraldı. Aşçı daha önce milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti.

İçinde pek çok sürpriz barındıran 63. Hükümet dün ilan edildi. Başbakan Davutoğlu’nun liderliğindeki kabinede pek çok dikkat çeken isim bulunurken Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da dikkat çeken isimlerden oldu. 2011 ve 2015 yılı genel seçimlerinde milletvekili adayı olan fakat parlamentoya giremeyen aşçı Perşembe günü sürpriz bir kararla Gümrük Müsteşarı olarak atandı. Aşçı Perşembe günü atama kararının resmi gazetede yer almasından bir gün sonra cuma günü (dün) Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Aşçı bugün sabahın erken saatlerinde eski Bakan Nurettin Canikli'den bakanlık görevini devraldı. Cenap Aşçı müsteşarlık görevine atanmadan önce Gümrükler Genel Müdürü'ydü.    
31043333.jpg

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

Sürpriz isimlerden biri ise İçişleri Bakanı olan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok. BBP Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu Kültür Bakanı olurken, 3 dönemlik 2 ismin de kabineye alınması dikkat çekti. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü bir bakan kabineye girdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinede en dikkat çekici isim 17/25 Aralık operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Selami Altınok oldu. Altınok, İçişleri Bakanlığı'na atandı.

SELAMİ ALTINOK KİMDİR

1966 Erzurum doğumlu olan Altınok, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Güroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. 2012 yılında Aksaray Valisi olarak atanan Altınok, 2014’te merkez valisi oldu. 2013 yılında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yerine vekaleten atanan Altınok, evli ve 3 çocuk babası.