Pertekte Belediye Binasına Molotof Kokteyli Atıldı

Pertekte Belediye Binasına Molotof Kokteyli Atıldı

- TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'nde yüzleri kapalı PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri belediye binası Ak Parti ilçe binası ve 3 birahaneye molotof kokteyli attı. Olayda belediye binalarda hasar meydana...

- TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'nde yüzleri kapalı PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri belediye binası Ak Parti ilçe binası ve 3 birahaneye molotof kokteyli attı. Olayda belediye binalarda hasar meydana geldi.

Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde saat 20.00 sıralarında YDG-H üyesi olduğu belirtilen yüzleri kapalı yaklaşık 30 kişi, Ak Parti aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüdü. Yüzü maskeli grup daha sonra belediye binası, Ak Parti İlçe teşkilatı binası ile kadın garson çalıştıran 3 birahaneye molotof kokteyli attı. Molotof kokteylinin isabet ettiği belediye binası ile Ak Parti ilçe binasında yangın çıktı. Yangında Belediye Başkanı Ak Partili Recai Vural'ın makam odası yanarak, kullanılamaz hale geldi. Odada bulunan önemli belediye evrakları ile Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Pertek'i ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı da yandı. Grup molotof kokteyli attıkları birahaneye girip eşyaları tahrip etti.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği alevler kontrol altına alınıp söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri molotof kokteyli atılan binalarda çalışma yaparak delil topladı. Molotoflu saldırılar nedeniyle Tunceli merkezden Pertek İlçesi'ne takviye polis ekipleri gönderildi. Polis, saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatırken, zırhlı araçlarla ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ankara'da bulunan Pertek Belediye Başkanı Recai Vural olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Bir takım çevreler özellikle belediyeyi hedef haline getiriyor. Daha önce de bir iki kez bu tür girişimler olmuştu. Ancak bu kez belediye binası ile makam odam yakıldı. İlçemizin huzurunu bozan bu olayın faillerinin biran önce bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI